Høring i antitrustsag mod Microsoft

EU-Kommisionen har berammet en høring i den langvarige anti-monopolsag mod den amerikanske softwaregigant. Ifølge netmagasinet CNet er der nu afsat to til tre dage med start den 12. november, hvor Microsoft selv og inviterede kritikere får mulighed for mundtligt at fremsætte og argumentere for de respektive holdninger i sagen mod Microsoft.

Udover den mundtlige høring har Microsoft også mulighed for at svare skriftligt på de anklager, der er rejst fra kommissionens side. Det svar skal foreligge senest med udgangen af indeværende måned.

Blandt kommissionens kritikpunkter mod Microsoft er de væsentligste, at Microsoft har kunnet hæve sine markedsandele ved at begunstige interoperabiliteten i egne produkter på bekostning af integrationsmulighederne til Windows for firmaets konkurrenter.

Det drejer sig blandt andet om server software, som har en konkurrencemæssig fordel i kraft af bedre integration af fil- og printservices under Windows, end de muligheder konkurrenter har for at integrere under Windows.

EU-Kommisionen har derfor tidligere foreslået, at Microsoft åbner nogle af sine interface-protokoller, så det er muligt for konkurrenter, heriblandt open source-udviklere, at tilbyde lignende integration.