Hop på en dronetaxa i Dubai
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hop på en dronetaxa i Dubai

Illustration: Ehang.com

Hvis du besøger Dubai til sommer, behøver du ikke at spilde din værdifulde tid med at sidde stille i trafikken. I stedet kan du bare bestille en dronetaxa og tage turen mellem skyskraberne langt væk fra gadernes larm. I starten af juli indfører Dubai de selvflyvende taxaer, der kan flyve op til 100 km/t i 300 meters højde. Det blev mandag meldt ud af landets transportminister, Mattar al-Tayer, ved World Government Summit.

Dronen har plads til én passager plus bagage med en maksimal vægt på 100 kilo - så den er hverken egnet til familieudflugter eller folk med alt for stor livvidde. Batterierne rækker til 30 minutters flyvning, og en fuld genopladning tager to timer.

Dronerne er af modellen Ehang 184 og er produceret af den kinesiske dronevirksomhed Ehang.

Taxaen bestilles ved hjælp af en app, og derefter taster passageren sin destination ind.

Illustration: Ehang.com

Dronen kan ikke lande alle steder, men kommer til at have en række dedikerede landingspladser fordelt rundt i byen. Til gengæld løfter og samler den propellerne i landingen, så den passer i en almindelig parkeringsbås.

Selvom nogle måske får lidt sved på panden ved tanken om at sidde alene i fly i 300 meters højde, garanter myndighederne i Dubai, at det er ganske sikkert. Dronerne er programmeret til at finde den nærmeste landingsplads, hvis der opstår tekniske problemer, og har krypteret software med individuelle nøgler til hver drone.

Ifølge myndigheder i Dubai er dronen allerede blevet testet i byens luftrum.

Tak for heads up!
Den er hevet af Youtube siden vi var der i går. Vi finder en anden!

mvh Henrik Heide
Webredaktør

  • 0
  • 0

Hvis dette bliver offentlige tilgængelige skal jeg da rejse der ned kun for at have en tur i den :-)
Havde en tur med Concorde i -98, et minde for livet.. :-)
Skal blot slanke 2 kilo, så jeg er under 100 kilos grænsen he he.. ;-)

  • 0
  • 1