Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Holstebro går på jagt efter de internationale studerende

Når internationale studerende i Danmark afslutter deres uddannelse, er de ofte værdifuld og kvalificeret arbejdskraft, der kan løfte nogle af de opgaver, som de danske virksomheder står og mangler hænder til.

I et samarbejde mellem Holstebro Kommune og VIA University College vil man formidle kontakt mellem lokale virksomheder og de internationale studerende for at skabe flere højtuddannede arbejdspladser i området. Det er en del af en landsdækkende indsats, skriver Folkebladet Lemvig.

Uddannelses- og forskningsministeriet har afsat tre millioner kroner i 2016 til at starte fem sådanne projekter forskellige steder i landet. I Holstebro er erhvervs- og turismeenheden engagerede i projektet, som de håber vil øge internationaliseringen af virksomheder og eksporten.

»Vi bruger rigtig mange penge på at uddanne internationale studerende. Derfor giver det også mening, at de bliver i Danmark og arbejder, når de er færdiguddannede. Det kan for eksempel være i landdistrikterne, hvor mange virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det afgørende, at uddannelsesinstitutionerne samarbejder med lokale virksomheder, så de internationale studerende får kontakt til erhvervslivet, allerede mens de studerer. Det skal pilotprojekterne medvirke til,« siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Det er i Holstebro særligt ingeniør-, design- og handelsuddannelser, hvor man er fokuseret på at beholde de udenlandske besøgende. Bl.a. Aarhus Universitet deltager i samarbejdet.

»For en dansker er det langt at flytte fra Horsens til Holstebro, men for personer, der allerede er flyttet fra eksempelvis Spanien eller Italien til Danmark for at studere, spiller det ikke så stor en rolle at flytte godt 100 kilometer mere,« udtalte Louise Skjoldager Sørensen fra VIA University College til Folkebladet Lemvig.

I deres kommunikation med virksomhederne vil de gøre dem mere interesserede i at ansætte nyuddannede eller tilbyde praktikforløb. I forhold til de studerende er der allerede en stor interesse for at blive i Danmark. Ifølge VIA University College ønsker 88 pct. af de studerende at blive i Danmark efter den sidste eksamen, hvis de får tilbudt et arbejde.