Hollansk-brasiliansk ethanol-jointventure til 64 milliarder kroner

1. februar 2010 kl. 16:121
Olieselskabet Shell og den brasilianske ethanol-producent Cosan har underskrevet en aftale om at skabe et 64 milliarder kroner stort selskab med det formål at producere brændstof til transportsektoren baseret på sukkerrør.
Artiklen er ældre end 30 dage

Brasilianske Cosan producerer hvert år 60 millioner ton sukker og to milliarder liter ethanol baseret på sukker fra sukkerrør, samt el fra syv eksisterende kraftvarmeværker.

Sammen med hollandske Shell, der er verdens næststørste olieselskab, skal de nu opbygge et "verdensledende" selskab inden for produktion af sukker, bioethanol til transportsektoren og el.

Selskabet får primært base i Brasilien, hvor brugen af bioethanol fra sukker, er vidt udbredt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden et omfattende forhandlernet og 8,3 mia. kroner i kontanter, betaler Shell og med aktier i selskaberne Iogen og Codexis. De to selskaber arbejder med udvikling af 2. generations biobrændstoffer og biokatalytiske processer.

Tilsammen vil det nye selskab have 4.500 forhandlere i Brasilien og et årligt salg på 17 mia. liter brændstof.

Dokumentation

Pressemeddelse fra Shell

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. februar 2010 kl. 22:15

der ikke kan læse. Jeg finder den artikel noget rodet.

et "verdenledende" selskab = verdensledende 8,3 mia. kroner i kontakter= kontrakter, kontanter??? omsætte 17 mia. liter brændstof= skal brændstoffet omsættes til andet brændstof eller til kontanter eller menes der, at der skal produceres 17 mia. liter brændstof. Jeg undrer mig bare.