Højprofileret DNA-forsker modtager årets forskningskommunikationspris
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Højprofileret DNA-forsker modtager årets forskningskommunikationspris

Professor Eske Willerslev fra Københavns Universitet er den oplagte modtager af Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris for 2011 på 100.000 kroner, der uddeles i dag i forbindelse med Forskningens Døgn.

»Eske Willerslev formidler sine forskningsresultater på en klar og letforståelig måde, der kan forstås af alle uanset faglige forudsætninger. Med sine fantastiske kommunikationsevner gør han sin forskning levende og viser, hvorfor naturvidenskabelig forskning er spændende og har betydning for os alle,« siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Ingeniøren har ofte beskrevet Eske Willerslevs opdagelser, når han analyseret flere tusinde år gamle hårtotter, knogler, afføring og træsplinter.

Hans resultater har været med til at sætte sit præg på evolutionsbiologien, og han har gentagne gange ryddet forsiderne af de internationale forskningstidsskrifter, herunder Nature.

Sidste år lykkedes det eksempelvis Eske Willerslev at lave den første fuldstændige genetiske kortlægning af en person fra et uddødt folk.

Ingeniøren udpegede dette til det bedste danske forskningsresultat inden for naturvidenskab og teknik i 2010.

Det er den anden store danske hæderspris Eske Willerslev i år modtager fra Videnskabsministeriet. I januar blev han tildelt en af de fem EliteForsk-priser, som er på 1,2 millioner kroner - hvoraf de 200.000 kroner er en personlig hædersgave.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten