Højdepunkter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Højdepunkter

@box-text-kursiv:Vor højtflyvende læser brokker sig åbenbart med rette over en detalje i sidste uge anmeldelse af den herlige bog »Guide til Danmarks bjerge«:

Bagsideredaktøren viderebringer det glade budskab om Danmarks højeste punkt fra bogen. Der er bare den hage ved bogens vinder »Tv-tårnet i Århus med 320 meter«, at det er en Århus-historie. Det gælder for øvrigt også Hove-senderens andenplads med »300 meter«. Langt de fleste af de danske TV2-sendemaster er nemlig i sig selv 315-320 meter høje, hvortil kommer koten ved jordoverfladen.

Den forhåbentlig mest pålidelige angivelse af mastehøjden finder man i Statens Luftfartsvæsens AIP-håndbog, hvor vinderen er Hadsten-masten på 1.273 fod – eller 388 meter for jer ikke-piloter. Selve masten er 1.037 fod (315 meter).

Til sammenligning er tv-tårnet ved Søsterhøj i Århus sølle 1.050 fod (320 meter) i alt, med tårn og topmast på sammenlagt 709 fod (216 meter). Hove-senderen vest for København slår den let med henholdsvis 1.083 fod (330 meter) og 1.051 fod (320 meter).

Hvis man slår op på DR's hjemmeside, finder man af antennetekniske årsager tal for antennehøjden, der er omkring 10 meter lavere end de fysiske.
Med venlig hilsen
@box-text-kursiv:Niels D. (certifikat A18787)

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten