Høj IQ skaffer dig ikke drømmejobbet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Høj IQ skaffer dig ikke drømmejobbet

Er det social klasse, netværk, personlighed eller IQ, som har størst betydning for at få et topjob i erhvervslivet?

Ifølge forsker Erik Bihagen ved instituttet for sosial forskning (SOFI) i Stockholm har IQ og kognitive evner ikke ret meget at sige i forhold til personlighed og det at være udadvendt.

Han har sammen med kolleger analyseret data fra en række offentlige registre og databaser, og tallene viser, at kognitive evner ikke har ret meget at sige i forhold til chancerne for at få en eliteposition på arbejdsmarkedet.

»Andre faktorer betyder meget mere,« siger Bihagen ifølge tu.no.

Læs meget mere hos tu.no

I Kina er det de indadvendte, stille personer der har mange venner og er populære fordi de ikke forsøger at fremhæve sig selv, så der er plads til samarbejde og fællesskab (iflg. bogen "Særligt sensitive mennesker".

  • 0
  • 0

........lige fort tiden :o)

Dette er jo det vi alle ved og kan konstatere:

,....... og tallene viser, at kognitive evner ikke har ret meget at sige i forhold til chancerne for at få en eliteposition på arbejdsmarkedet.

  • 0
  • 0