Hør ugens podcast: Ulovlige el-løbehjul og skrøbelige koralrev
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hør ugens podcast: Ulovlige el-løbehjul og skrøbelige koralrev

 

I denne uges Transformator ser vi nærmere på elektriske løbehjul, der fra det nye år blev gjort lovlige som transportmiddel på cykelstien. Men nu siger Københavns Kommune, at udlejningen af dem foregår ulovligt. Det er Malene Breusch Hansen, der har set på sagen om de kontroversielle to-hjulere.

Bagefter får vi en opdatering verdens oceaner, hvor koralrevene mildest talt har det elendigt. Tidligere var det forurening og overfiskeri, der påvirkede koralrevenes skrøbelige økologi, men i dag er den primære synder klimaforandringer. Mie Stage fortæller om nogle af de løsninger, der kan give de blege koraller farverne tilbage.

Priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning handler om persondata og om gamle bildæk.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ligesom det er forkasteligt, at alle ejendomme i København opføres i skel, at markiser rager 1,5 meter ud i offentligt rum og giver øjenskader, at kælderhalse og lysskakter placeres i offentligt rum så man kan falde i dem, at kommunne udlejer parkering mod licens i offentligt rum, at kommmunnn bruger offentlig vej som skraldeplads og byggeplads og der er sikkert flere, som taxa holdepaldser el opladestationer etc. Der er simpelthen ikke harmoni i disse regler.

 • 0
 • 1

......der boede på landet, dengang Skovlunde var et landbrugsområde, oplevede noget for hende fantastisk, som hun berettede om der hjemme således i 1920erne.
"Jeg har set en gumpe med jummihjul" ;-)
Hun menter en jumpe med gummihjul.
Dette skal ses som en opfordring til, at gennemlæse sine indlæg, inden man udgiver dem ;-)

 • 0
 • 1

Det er helt vildt, så stor en forskel, der er på Danmark og andre lande. I forbindels med research af el løbehjul var vi en tur i Malaga, hvor disse løbehjul stod over alt - midt på strøget, ude ved parker m.v. Og i første omgang så det jo herrens ud, men hold op hvor var folk glade for dem. Alt fra 5-årige, der knap kunne nå styret (den var nok heller ikke helt efter bogen ifl. reglerne for at køre dem) til 70-årige kom farende ned af cykelstierne på dem. Det var skisme smart - men ja, det skal naturligvis gøres ordentligt.

 • 0
 • 1

De løbehjul ligger og flyder allevegne, og folk kommer kørende 2 på et, ud af det blå i fodgængeovergange, hvor man også skal holde øje med bagfra kommende cyklister.
Jeg håber de taber en masse penge på dem.

 • 1
 • 1