Hør ugens podcast om strømslugende datacentre

I denne og de kommende episoder af Transformator forsøger vi os med et lidt alternativt format med færre korte nyheder og mere fokus på ugens tema. Vi håber I kan lide det!

Temaet handler i denne uge om energiforbruget i Danmark i fremtiden, hvor alt fra varmepumper til især datacentre bliver de store strømslugere. I udgangspunktet skal de store firmaer bag de nye datacentre selv stå for grøn energi til sultne servere, men der er mange faktorer på spil. Det gælder også når man ser på andelen af vedvarende energi i det samlede nationale regnskab, og mere specifikt på blandingen af sol, vind og andre kilder.

Sanne Wittrup fortæller om de mange brikker, som skal falde på plads, før det næste energiforlig kan skrives under.

Til slut kommer Magnus Bredsdorff i studiet for at uddele priserne Ugens Transformer, der går til en person, institution, forsker, organisation, som har gjort noget godt, der peger fremad inden for videnskab eller teknologi. Og vi udnævner ‘Ugens Kortslutning’ til en person, et firma, en trend eller noget helt fjerde, som vi helst var fri for. Denne gang handler det om henholdsvis fitnessdata og vejrdata.

Links

Hør tidligere afsnit af Transformator HER

Eller besøg vores fokusside, hvor du finder flere podcast