Hør ugens podcast om videoovervågning

4. maj 2018 kl. 12:38
Hør ugens podcast om videoovervågning
Illustration: MI Grafik.
Enhver borger har ifølge loven ret at få udleveret de overvågningsvideoer, hvor man selv er med i billedet. En bombe under systemet, konkluderer vi efter at have taget lovgiverne på ordet og bedt om en række optagelser. GridTech er et nyt nichemedie fra Ingeniøren om fremtidens elsystemer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

Transformator

Ingeniørens fredagspodcast sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Anders Høeg Nissen, PodLAB

Illustration: PodLAB.

Medvirkende: Christian Østergaard, Henrik Munksgaard og Trine Reitz Bjerregaard

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.

På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du f.eks. benytte denne gratis app

Denne uges udgave af Transformator handler om den halvanden million overvågningskameraer, der findes i Danmark. Det er nærmest umuligt at undgå at blive filmet mindst én gang om dagen, hvis man bevæger sig uden for hoveddøren i en af landets byer.

Vi ser først og fremmest nærmere på et særligt aspekt af den mildest talt voldsomme videoovervågning som finder sted her i landet, nemlig de problemer, det giver, hvis man beder om at få udleveret de videofiler, hvor man selv er med i billedet.

Vi skal også sige velkommen her i Transformator til Ingeniørens nye nichemedie GridTech, der sætter fokus på fremtidens elsystemer og infrastruktur. Det handler blandt andet om, hvordan flere og flere bliver såkaldte prosumers, der både forbruger og producerer strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Endelig uddeler vi priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning. Det handler denne gang om børns CPR-numre og nye ministre.

Links

Læs også: Ny miljøminister: Regeringens sikre kort til øretævernes holdeplads

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcast på vores fokusside

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger