Hør ugens podcast: It-aktivist får stoppet masseovervågning af telekunder

2. november 2018 kl. 10:48
Hør ugens podcast: It-aktivist får stoppet masseovervågning af telekunder
Illustration: MI Grafik.
Ugens Transformator-pris går til en aktivist, der med sin indsats har fået sat en stopper for TDC’s masseovervågning af de danske mobilkunder. Du kan også høre om kilogrammet, der skal defineres på ny.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

 

Transformator

Ingeniørens fredagspodcast sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Anders Høeg Nissen, PodLAB

Illustration: PodLAB.

Medvirkende: Bjørn Godske, Jens Ramskov og Magnus Bredsdorff

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.
På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du f.eks. benytte denne gratis app

Denne uges udgave af Transformator handler blandt andet om den massive overvågning, vi udsættes for i vores brug af moderne kommunikationsmidler. Det er næppe nogen hemmelighed efterhånden, at stort set al vores færden bliver logget og tracket og overvåget nærmest 24 timer i døgnet. Og det er der mange der bekymrer sig om.

Heldigvis lykkes det en gang imellem at få stoppet bare lidt af den massive overvågning. For eksempel har TDC for afbrudt sin masseovervågning af millioner af danske mobilkunder. Det skyldes ikke mindst en lille gruppe aktivister, der har taget kampen op mod firmaer og myndigheder. Dem hylder vi blandt andet i denne uges Transformator.

Desværre går det ikke altid i den rigtige retning. Forleden kom der en rapport fra ‘Regeringens Vækstteam for Kreative Erhverv’, som blandt andet foreslår en massiv automatiseret myndigheds- eller politiovervågning af private internetforbindelser, i kampen mod piratkopiering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi skal også på vægten med Jens Ramskov, der tager forskud på en forventet aftale om at lave en helt ny definition af, hvad et kilogram er. Og nej, det betyder ikke at du kan spise mere til de kommende julefrokoster uden at tage på.

IndustryTech hedder et nyt PRO-medie fra Ingeniøren, der skal sætte fokus på såkaldt Industri 4.0, og hvordan flere kan komme igang med de nye teknologier. Redaktør Bjørn Godske fortæller om det.

Links

Læs også: Farvel til Store K

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger