Hør ugens podcast: Grøn energipolitik bliver til varm luft i datacentre

 

Det kan godt være, at det stadig er relativt lunt derude årstiden taget i betragtning, men når vinteren kommer, så vil mange sikkert være glade for at kunne skrue lidt op for fjernvarmen. Og i den forbindelse har der været talt meget om, at techgiganternes nye store datacentre i Danmark skulle være med til at lune lidt med den overskydende varme fra de mange tusinde computere. Men lige nu ser der ud til, at langt størstedelen af varmen bare bliver sendt direkte ud i verden som spild.

I denne uges Transformator ser vi nærmere på datacentrenes varme med Niels Møller Kjemtrup.

Bagefter får vi besøg af Christian Rantorp fra Ingeniørens PRO-medie MobilityTech, som skal fortælle, hvorfor selvkørende biler ikke bare af sig selv vil løse trængselsproblemer på vejene.

Til uddeler vi priserne Ugens Transformer og Ugens Kortslutning med Magnus Bredsdorff – og i denne uge handler det om havdyr og GPS’er.

Links

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Danmark har ikke en energipolitik og da slet ikke en grøn energipolitik.

En politik vil kræve en fremtidsvision om hvor vi kommer fra og hvor vi er på vej hen, samt en teknisk forståelse for hvordan det kan lade sig gøre.

Men Danmark har kun en administration bestående af revisorer og bogholdere, og de har ALDRIG nogensinde i verdenshistorien, bibragt menneskeheden med noget nyt.

Danmark har nu brugt ca 30 år med at satse på den forkerte teknologi ved næsten enhver given lejlighed:

Vi sagde nej til Atomkraft i 1985 og kørte videre med fossile brændsler. Undlod at elektrificerer vores jernbaner. mens resten af Eoropa gik ned af den vej. Bygger vindmøller som vitterligt producerer energi " som vinden blæser". Hele forløbet om solceller, med tilskud, uden tilskud, med tilskud, osv, osv. Vores sabotage af offentlig trafik, med absurde priser og nedskæringer. Sabotage af el-biler, som har resultere i 10.000 el-biler i DK, 250.000 i Norge i samme tidsrum. Fjernvarmen står nu for tur, med katastrofal deregulering og en investering på xxx milliarder der går tabt.

IC-4, F-35, Statens Seruminstitut, Udflytning af Statsinstitutioner...................

Nej, Danmark har ingen "grøn energipolitik"!

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten