Hør ugens podcast: Elcykler accelererer, vandmiljøet forsumper

25. maj 2018 kl. 11:592
Hør ugens podcast: Elcykler accelererer, vandmiljøet forsumper
Illustration: MI Grafik.
Elcyklen kan erstatte bilen på de længere ture og afhjælpe trængslen. Forskere slår alarm over vandmiljøet, for en analysefejl skjulte den sande tilstand: Fjordene er fulde af alger, og vandet bliver stadigt mere grumset.
Artiklen er ældre end 30 dage

Remote video URL

Transformator

Ingeniørens fredagspodcast sætter strøm til ugens største nyheder inden for teknologi, forskning og naturvidenskab og analyserer de svingninger, der på godt og ondt transformerer verden og vores samfund.

Vært: Anders Høeg Nissen, PodLAB

Illustration: PodLAB.

Medvirkende: Magnus Bredsdorff og Morten Egedal

Abonnér på Transformator:
Følg i iTunes

På mobilen: Søg på Ingeniøren i din podcast-app.

På iPhone er podcast-appen indbygget. Har du en Android-telefon, kan du f.eks. benytte denne gratis app

I denne uges udgave af Transformator ser vi nærmere på det danske vandmiljø, der desværre har det meget værre end det burde, fortæller Magnus Bredsdorff. Det skyldes blandt andet en række fejlbehæftede analyser, som i en årrække lod os tro, at tingene så meget bedre ud.

Bagefter skal vi ud at cykle med Morten Egedal, der har lavet et større tema om el-cykler, og både ser på de trafikale potentialer og helt konkret på nogle af de praktiske udfordringer med for eksempel såkaldte speed pedelecs.

Endelig uddeler vi Ugens Transformer og Ugens Kortslutning til sidst i podcasten, og det handler denne gang om teleforlig og småkager.

Links

Læs også: Stik imod forudsigelserne: Vandmiljøet har fået det værre de seneste fem år

Artiklen fortsætter efter annoncen

El-cykler og speed pedelecs og fremtidens trafik

Læs også: Leder: Minister Lilleholt bestod generalprøven og gav os et teleforlig

Læs også: Nasa-ingeniør: Mars-helikopter vil fundamentalt ændre måden, vi udforsker planeter på

Link Illustration: MI Grafik.

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. maj 2018 kl. 16:10

Ja da jeg lærte at cykle var der ingen cykelstier i byen og man måtte være blød cyklist mellem biler og hurtigt kørende motorcykler, som jeg egentlig foretrækker frem for cykelstier med speed pedelecs uden lyd. De og knallerter af enhver slags hører hjemme på kørebanen, hvor biler nu om dage højest kører 50 kmh. Så kan cykelstien være til dem der har lagt hovedet hjemme eller skriver på mobilen, for de er livsfarlige især med ørepropper i.

1
26. maj 2018 kl. 15:10

Da cyklen dukkede op skortede det ikke på indvendinger. Da automobilet kom foreslog man at lade en mand gå foran med et flag (for at advare). Da manden i Klokkerholm lavede en sulky (påhæng) der kunne skubbe cyklen (mere medvind på cykelstien) skete der slet ikke noget. Det offentlige kunne ikke bestemme sig. Var det nu en cykel, en knallert, en hybrid, ???