Hør ugens podcast: Danske forskere bidrager til pseudovidenskabelige tidsskrifter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hør ugens podcast: Danske forskere bidrager til pseudovidenskabelige tidsskrifter

 

I denne uges udgave af Transformator går vi i dybden med en decideret speget sag om videnskabelige tidsskrifter og konferencer, der mildest talt går på kompromis med de sædvanlige krav til redaktionel og faglig bearbejdning, redelighed og almindelig anstændighed – såkaldte fuptidsskrifter.

Ingeniøren har lavet en undersøgelse af hvor mange danske forskere, der har offentliggjort artikler i ‘scam journals’ eller deltaget i udgivernes suspekte konferencer. Der er også en del, som ufrivilligt, og ofte uden eget vidende, er havnet som ‘peer reviewers’ på forlagenes og tidsskrifternes hjemmesider – altså uden at de nogensinde har læst endsige vurderet de offentliggjorte artikler. Det er selve den videnskabelige proces, der er truet.

I ugens prisuddelinger har vi en lille håndfuld kandidater med, der spænder fra parkeringsvagter over bjørneforskere til kunstig intelligens.

Links

Tjek om et tidsskrift eller en konference er legitim her:

Ugens Transformer:

Ugens Kortslutning:

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først