Hør ugens podcast: Danske forskere bidrager til pseudovidenskabelige tidsskrifter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hør ugens podcast: Danske forskere bidrager til pseudovidenskabelige tidsskrifter

 

I denne uges udgave af Transformator går vi i dybden med en decideret speget sag om videnskabelige tidsskrifter og konferencer, der mildest talt går på kompromis med de sædvanlige krav til redaktionel og faglig bearbejdning, redelighed og almindelig anstændighed – såkaldte fuptidsskrifter.

Ingeniøren har lavet en undersøgelse af hvor mange danske forskere, der har offentliggjort artikler i ‘scam journals’ eller deltaget i udgivernes suspekte konferencer. Der er også en del, som ufrivilligt, og ofte uden eget vidende, er havnet som ‘peer reviewers’ på forlagenes og tidsskrifternes hjemmesider – altså uden at de nogensinde har læst endsige vurderet de offentliggjorte artikler. Det er selve den videnskabelige proces, der er truet.

I ugens prisuddelinger har vi en lille håndfuld kandidater med, der spænder fra parkeringsvagter over bjørneforskere til kunstig intelligens.

Links

Tjek om et tidsskrift eller en konference er legitim her:

Ugens Transformer:

Ugens Kortslutning:

Du kan finde flere podcasts på vores fokusside

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først