Hør elektronisk vrooom fra Tesla-lastbil

Illustration: Tesla

Er det et rumskib, en knallert eller en racerbil?

Nej, det er Teslas Semi Truck, der accelererer. I en video optaget fra vejsiden af en Reddit-bruger, kører en prototype af det elektriske transportmiddel rundt foran Teslas kontorer i Utah.

Og det store motorbrøl udebliver, når man trykker på speederen. I stedet giver det elektriske køretøj nærmest et “elektronisk vroom” fra sig, når hastigheden øges.

Lyden af den store truck er blevet heftigt kommenteret på nettet, hvor flere brugere får associationer til racerbiler eller scootere.

Ifølge Tesla kan køretøjet i løbet af fem sekunder opnå en hastighed på lidt under 100 km/t (60 miles/timen), når det ikke er lastet. Når trucken er fuldt lastet tager det 20 sekunder.

Derudover kan den nye semi truck ifølge virksomhedens oplysninger køre omkring 800 kilometer på en opladning, når den kører med den maksimale bagagebelastning på lidt over 36.000 kg.

De store trucks skal efter planen være klar til at indtage vejene i løbet af 2019, og firmaer som UPS og Pepsi har allerede lavet aftaler om store ordrer på køretøjet.

Emner : Elbiler