Højhus ligner en iPod og måler sundheden

8. juni 2018 kl. 11:365
Højhus ligner en iPod og måler sundheden
Illustration: James Law Cybertecture.
Teknologiarkitekt har designet et byggeri i Dubai med spejle, som overvåger beboernes sundhed.
Artiklen er ældre end 30 dage

Bygningen 'The Pad' i Dubai bliver færdig i 2018. Arkitekten James Law har ladet sig inspirere af Apples iPod og fyldt bygningen med teknologiske løsninger. Illustration: James Law Cybertecture .

»Jeg ønsker at skabe arkitektur, som handler om mere end bare at skrue beton, stål og glas sammen på en fornuftig måde. Jeg vil bringe arkitekturen op på et nyt niveau.«

Teknologiarkitekt James Law fortæller, hvorfor han har designet en ny boligblok i Dubai, som ligner en iPod, Apples kendte musikafspiller. Bygningen har han døbt ‘The Pad’.

»Akkurat ligesom en iPod giver ejerne adgang til musik og billederne, giver ‘The Pad’ beboerne adgang til en masse ny teknologi,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En model af 'The Pad' - bygningen, som arkitekten James Law har designet til at se ud som en iPod. Illustration: James Law Cybertecture.

Teknologiske spejle overvåger din sundhed

Den 26 etager høje blok i Business Bay i Dubai har en hældningsvinkel på 6,5 grader, akkurat som iPod’en, når den står i opladeren.

Law er fra Hongkong og har designet en række forskellige bygninger med en teknologisk filosofi i tankerne. Han kalder det ‘cybertektur’, en ny type arkitektur, som integrerer alle mulige teknologiske nyvindinger i bygningerne.

»Det mest spektakulære i The Pad er et spejl som overvåger din sundhed,« siger Law.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det patenterede ‘Cybertecture mirror’ har trådløs netopkobling og har blandt andet en sundhedsapplikation, som indsamler data om din sundhedstilstand fra en badevægt med en række kropsanalytiske sensorer. Hver dag kan du stå på det lille sensorbræt og på spejlet foran dig få oplysninger om, hvordan det står til med din krop. For eksempel kan du få besked om, hvornår du får menstruation.

Spejlet er vandtæt, så du tjekke mail og Facebook eller se tv, mens du børster tænder eller andet.

Det teknologiske spejl, som er installeret i værelserne i bygningen 'The Pad', kan overvåge din sundhed.

Remote video URL

Biometriske låse og talestyring

Byggestart for The Pad var i 2007, men under finanskrisen i 2009 blev byggeprocessen udsat til 2013. Nu mangler der kun en smule, før de i alt 256 lejligheder er indflytningsklare.

»90 procent af byggeprocessen er fuldført, resten vil blive færdiggjort i løbet af i år,« siger Law.

Foruden det teknologiske spejl er bygningen udstyret med blandt andet biometriske låse, stemningsbelysning og talestyring. Hvad det har kostet at bygge The Pad, vil James Law ikke afsløre.

Denne artikel er fra tu.no.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
9. juni 2018 kl. 12:10

... kalde den "The Pad", når den skulle ligne en "Pod".... ? :-)

4
9. juni 2018 kl. 11:03

Spejlet er vel ikke mere farligt end alt muligt andet der er forbundet til internettet? Og vi må vel antage at der ikke er kamera indbygget.

3
8. juni 2018 kl. 15:25

Ja - vi er ganske tæt på de store spejle i alle rum i alle lejligheder i George Orwells "1984" ;o)

mvh Flemming

2
8. juni 2018 kl. 15:13

"Teknologiske spejle overvåger din sundhed"

Skulle der ikke bare stå "Teknologiske spejle overvåger DIG"?

/Bo, der såmænd klarer sig fint med et almindeligt spejl. Det behøver slet ikke at være på nettet for at fortælle mig, at jeg er ved at blive lidt små-kvabset.

1
8. juni 2018 kl. 14:14

Der lover mig selv aldrig at sætte mine ben i den maskine? Overvågning forbundet med internettet. Jow, jow, hvad er problemet?