Høje licitationsbud presser problemramt supersygehus
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Høje licitationsbud presser problemramt supersygehus

Det kommende supersygehus i Gødstrup ved Herning er igen løbet ind i problemer. I en netop afholdt udbudsrunde på udførelsen af råhuset var selv det laveste bud knap 70 millioner kroner over budgettet. Det skriver Jyllands-Posten.

Den maksimale budgetramme lyder på 176,4 millioner kroner, mens det billigste bud bud på byggeriet var 246 millioner kr., knap 40 procent over budget.

»Det er en forholdsvis stor procentvis overskridelse, og vi er nu mentalt ved at forberede os på, at udbuddet er en ommer,« siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard, Hospitalsenhed Vest i Region Midtjylland, til Jyllands-Posten.

Læs også: MT Højgaard kvajede sig under byggeri af supersygehus: Utæthed gav skimmelsvamp

Hvis processen skal gøres om, vil det betyde en forsinkelse af hele projektet på ‘et par måneder og ikke et halvt år’, forklarer Henning Vestergaard til Jyllands-Posten.

Hospitalsledelsen vil nu sætte sig sammen med totalrådgiveren og kigge de tre indkomne bud nærmere efter i sømmene for at afklare, om de høje bud skyldes misforståelser og fejlfortolkninger.

Ikke første udskydelse

Det er ikke første gang, at projektet i Gødstrup løber ind i budgetmæssige vanskeligheder. Tidligere har sygehuset ved Herning manglet 75 millioner i budgettet, hvilket førte til, at man besluttede at barbere en etage af byggeriet.

Læs også: Budgethul på 75 millioner skærer en etage af supersygehus

Besparelser har også ført til en udvidelse af den daglige åbningstid for sygehusets ambulatorier, hvilket gjorde det muligt at gøre dem fysisk mindre end planlagt.

Tidsplanen har ligeledes været under pres, da totalrådgiveren bad om yderligere ni måneder at bygge i, hvilket dog blankt blev afvist af regionsrådet og hospitalsledelsen.

Supersygehuset i Gødstrup skal efter planen åbne dørene i 2017 og har et samlet budget på 3,1 milliarder.

Læs også: Kvaliteten i fare på milliarddyre supersygehuse

Emner : Hospitaler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
  • at der er store afvigelser mellem budgettet (lavet af rådgivere) og tilbuddet (lavet af entreprenører).

Måske er optimist-faktoren for høj hos rådgiverne ?

Eller også er udbyderen for naiv ?

  • 2
  • 1

Sæt det hele på hold, og snup så det planlægningsteam som står bag det mest succesfulde af de andre sygehuse.

Men det kan man ikke, for så ryger tilskuddet fra regeringen.

  • 1
  • 1