Hjerneforsker i podcast: Stress forandrer vores hjerner

 

Denne uges Transformator handler om stress. En tilstand, der koster samfundet 40 millioner kroner dagligt i sygedage, tidlige dødsfald og udgifter til sundhedsvæsnet. På Nuklearmedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital forsker ingeniør Sara Steinmann Madsen sammen med et hold af fysikere, kemikere, psykologer og læger på at opklare, hvad langvarigt stress gør ved kroppen – og især hjernen.

I en avanceret PET/MR-scanner scanner de hjernerne på patienter med arbejdsbetinget stress, mens de løser stressende opgaver. Scanningsbillederne afslører, hvor i hjernen der bruges energi, og hvor der er aktivitet.

Link

Fik du hørt: PODCAST: Sekundet er ved at være forældet – sådan skaffer man et nyt

Du kan finde flere episoder af podcasten HER

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu har jeg ikke selv symptomer; hukommelse eller humør - ikke engang en diagnose.

I over 10 år arbejdede jeg med software programmering og kunde-support, men efter jeg for knap 30 år siden kom tilbage til Danmark (fra Frankrig) har jeg kun kunnet arbejde ved at give min tid gratis - bortset fra en enkelt ingeniørskole, hvorfra jeg har en BSc.

Jeg begyndte der som SW/GIS konsulent at arbejde med MSc og PhD studerende i 90'erne, men har fra '07 til '14 arbejdet med bachelorer og Diplomer'ere, som hjælpelærer (TA) og stille 12-14 projekt-opgaver i den tid.

Det var nok ikke gået sådan, hvis IDA i 1992 havde accepteret "5 year equivalent"-firmauddannelser (som tager 6 år), som det amerikanske firma jeg arbejdede i tilbød; så havde jeg nok bare overført mine 5-1/3 års A-kasse fra Frankrig og var fortsat som "cadre".

Det var superspændende at høre Saga fortælle om sin forskning og scannerne - selvom der er nogle år til man rigtig ved noget.

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten