Hjemmebygget selvkørende bil modtager millioninvestering
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hjemmebygget selvkørende bil modtager millioninvestering

Vi kunne sidste år fortælle historien om den 26-årige amerikaner George Hotz selvkørende bil, som den tidligere hacker på blot en måned havde bygget i sin garage.

Det lykkedes ham at gøre en Honda Acura selvkørende med en stor del teknologisk snilde, et laserbaseret radarsystem på taget, fem smartphone-kameraer og en computer med Ubuntu Linux installeret.

George Hotz fortalte dengang, at han havde afvist en millionkontrakt fra Teslastifteren Elon Musk og i stedet indgået et væddemål om, at hans selvkørende bil ville kunne slå en selvkørende Tesla Model S på motorvejen indenfor et par måneder.

Selvkørende bil som kommercielt produkt

George Hotz’ selvkørende bil og hans firma Comma.ai har imidlertid ikke kun tiltrukket sig opmærksomhed fra medierne, men også fra det kendte amerikanske investeringsfirma Andreessen Horowitz, der netop har skudt 3,1 million dollar i projektet.

Det skriver teknologibloggeren Chris Dixon.

Investeringen skal give George Hotz mulighed for at hyre ingeniører, der kan videreudvikle hans hjemmebyggede system til et produkt, som kan markedsføres kommercielt.

Andreessen Horowitz har tidligere skudt penge i firmaer og projekter som Oculus VR, Zynga, Instagram, Jawbone og Twitter.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten