Hjælp os: Hvad skal der ske i IDA?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hjælp os: Hvad skal der ske i IDA?

Der sidder 12 forskellige lister (partier, red.) i IDAs 65 mand store repræsentantskab. Men hvordan adskiller listerne sig egentlig fra hinanden? Hvis du føler dig usikker på svaret, er du ikke alene. En undersøgelse fra IDA har tidligere vist, at de fleste medlemmer har overordentligt svært ved at skelne listerne fra hinanden.

Hvis du vil være klogere på forskellene, får du nu mulighed for at stille præcis de spørgsmål til IDAs politiske lister, du har lyst til, og som kan ruste dig til at sætte dit kryds det rigtige sted, når repræsentantskabsvalget finder sted i perioden fra den 26. marts til den 11. april.

Kom med dine spørgsmål

Dine spørgsmål vil blive brugt som afsæt for vores journalistiske dækning af IDA-valget, og nogle af dem vil desuden indgå i IDA-Kompasset, som er et online-værktøj, hvor du ved at besvare en række spørgsmål kan få svar på, hvilken IDA liste du er mest enig med.

Der er god grund til at bruge din demokratiske ret, for som IDA-medlem er du med til at betale for foreningens tilbud, men det er repræsentantskabet, der afgør, hvad dine kontingentkroner skal bruges til.

Og det er ikke håndører, det drejer sig om. Ifølge 2019-budgettet forventer IDA at bruge godt 300 millioner kroner på et væld af forskellige aktiviteter lige fra rådgivning af medlemmer, der er gået i stå i karrieren, over afholdelse af konferencer om f.eks. Industri 4.0 til rapporter om førerløse biler og projektledelse.

Skriv dine spørgsmål i debatten nedenfor – eller skriv dem i en mail mærket: 'Valgspørgsmål' til journalist Lene Wessel, lw@ing.dk.

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

IDA har fået mange nye medlemmer, som ikke har en ingeniøreksamen, men som har job der ligger tæt på ingeniørernes. Det er fint og godt, det giver en stærkere forening - og ofte kan jo ikke vide om en person i et bestemt job er uddannet som ingeniør, cand.scient. eller noget andet.

Samtidig er der også meget større spredning i ingeniøruddannelser rundt omkring end i 'gamle dage'. Nogle er blevet mere teoretiske, andre mere 'bløde', foruden vi har de mere klassiske ingeniører. Også helt fint, der er krav om forskellige kompetencer.

Men hvem og hvad er en ingeniør i dag? Der findes ligefrem en liste, der hedder Ingeniørlisten, som mange, der måske ikke vil stemme på lister, der er målrettet pensionister, ledere, offentligt ansatte eller andre snævre grupper, kunne være fristet af. Men er de mere ingeniører end de andre lister?

Det kunne være rart at få et bud på.

Aktieselskabet, der udgiver Ingeniøren, og som har IDA som majoritetsejer, har i år skiftet navn til Teknologiens Mediehus fra Mediehuset Ingeniøren. Skal IDA også skifte navn i 2020, når man kan fejre 25 året for fusionen af DIF og I-S?

  • 2
  • 0

Aktieselskabet, der udgiver Ingeniøren, og som har IDA som majoritetsejer, har i år skiftet navn til Teknologiens Mediehus fra Mediehuset Ingeniøren. Skal IDA også skifte navn i 2020, når man kan fejre 25 året for fusionen af DIF og I-S?

DIFUS?

Hvad angår IngeniørListen, fortæller listenavnet ganske rigtigt ikke meget om, hvad listen mere konkret står for. Forud for valget i 2007 kørte IngeniørListen en kampagne med blandt andet dette indhold (Ingeniøren skal være alle ingeniørers fagblad):

”Det vi ønsker er, at Ingeniøren skal være:
• IDA medlemmernes fagblad, som alle andre naturfaglige er nødt til at abonnere på for at kunne følge med.
• Der hvor IDA informerer deres medlemmer om, hvad vi laver og hvad vi gør.
• Den som sætter dagsorden på nyhedssiden om fredagen. Nyhedsmedierne skal hver uge hente en historie fra Ingeniøren og gøre den til en af "dagens nyheder".
• Den netbaserede version skal kun være for medlemmer og abonnenter med samme login som hos IDA."

Som jeg skrev i en kommentar for snart tre år siden (Det "hemmelige" valg): Hvad mener nogen mon om den sag i dag – nu med Kulturarven …

Personligt kunne jeg godt tænke mig en rentonet liste for ikke-socialistiske ingeniører. Dem er der nok en del flere af, end ing.dk i sin nuværende form kunne give indtryk af.

  • 2
  • 2

Kære Jens
Som du selv fremhæver er Ingeniørbegrebet stærkt forandret gennem tiden. I dag er man ikke kun enten E, B, M eller K fra den ”Polytekniske Højskole”. Der er en lang række uddannelser, der alle leder til Ingeniørfaglige kompetencer, selvom ordet Ingeniør ikke efterfølgende indgår i titlen.
Det der samler Ingeniørstanden i Ingeniørforeningen er vores høje faglighed. Det er her IngeniørListen vil lægge arbejdet og give IDAs medlemmer et godt fundament. IDA har ikke brug for en gammeldags fagforenings tankegang, hvor den ene faggruppe promoverer sig selv i forhold til andre medlemsgrupper. I sidste ende skal alle vores medlemmer have den støttet de har brug for, hvad enten de har en lokal aftale på deres arbejdsplads eller de selvforhandler deres arbejdsvilkår.
Det vigtigst er til stadighed, at vi har et højt fagligt niveau, så samfundet, arbejdsgivere og kunder ved, at når de møder vores medlemmer, så er der høj faglighed som de kan respektere. Derfor støtter vi både vore regionale organisation og vores fagtekniske netværk, da de er et vigtigt fundament for vidensdeling og netværk dannelse til glæde for alle vores medlemmer.

Jørn Guldberg
Listefører IngeniørListen

  • 0
  • 0