Hitachi: Om to år kan du få harddiske på 5.000 GB

Hitachis harddisk-division arbejder med en ny metode til at lagre magnetiske data. Hardiskenes overflader skal forsynes med små, magnetiske øer, der er adskilt fra hinanden.

Nutidens harddiske har en stor, fælles overflade, hvilket begrænser kapaciteten for en harddisk til en terabyte.

Hitachi har gennem flere år arbejdet med den nye teknologi i laboratorier i Tokyo og i San Jose, Californien, hvor de første prototyper blev vist frem for et par år siden.

Nu er teknologien imidlertid så fremskreden, at firmaet tør love, at de første produkter er klar om to år med en kapacitet på fem terabyte. Diskene bliver på 3,5 tommer og skal derfor indbygges i stationære computere, men de skal bane vej på 2,5-tommer-drev til bærbare computere med en kapacitet på omkring 2,5 TB.

Da rotationshastigheden forbliver uændret på 7.200 omdrejninger i minuttet, vil den øgede datatæthed også betyde en drastisk forøgelse af overførselshastigheden, således at produkterne vil kunne konkurrere med fremtidens flashbaserede drev.

Hitachi har udviklet en ny generation af læse- og skrivehoveder, der kan læse og skrive bits med den øgede datatæthed. Udviklingen har blandt andet krævet, at disse hoveder har mindre afstand til den roterende harddisk, hvorfor det også har været nødvendigt at udvikle en ny overfladeteknologi på selve harddiskene, der gør ujævnhederne er endnu mindre.

Hitachis største konkurrent, Seagate, har valgt at satse på en teknologi, hvor der skæres koncentriske riller i overfladen på harddisken for at øge kapaciteten.

Dokumentation

Hitachis side om den nye teknologi

Emner : Datalagring
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

jeg tror ing.dk vil få stor gavn af at indføre en husregel der hedder at man altid skal gennemlæse sin artikel inden man poster den. Nr. to sætning i brødteksten mangler f.eks. et ord: "Hardiskenes overflader skal forsynes med små, der er adskilt fra hinanden."

Jeg bor på kollegie og vi holder masser af aviser, men ingen anden avis har lige så mange sjuske-fejl som ing.dk Bare så i ved det, og så i ved at det er irriterende at læse.

 • 0
 • 0

jo spottede den naturligvis straks men fandt det nu ikke irriterende, devicen er,det er menneskeligt at fejle et totalt sammenbrud kræver en computer,

bare klø på ing.dk altid daglig spændende og interessant læsning. det skal i have 1000 sind tak for.

ret trættende med alle dem de potientionelle korrektur læsere haha.

 • 0
 • 0

potientionelle

Nu vi er ved emnet emsige korrekturlæsere, så har du skrevet "potientionelle",samt en del forkerte/manglende kommaer, små bogstaver og mærkeligt konstruerede sætninger. Er det en nyfolkning af ordet "potentielle"? ;)

Vh. Peter

 • 0
 • 0

ret trættende med alle dem de potientionelle korrektur læsere haha.

Tja - replikken her kunne jo så være, at det er ret trættende med alle dem, der bare "tamper løs i tastaturet", og så forventer, at læserne af resultatet (naturligvis) kan gætte hvad der menes...

Bjørn

 • 0
 • 0

jeg har ikke en brik forstand på hverken grammatik eller korrekt stavning af fremmed ord så i må bære over med mig eller dø. haha utroligen.

 • 0
 • 0

Devisen (staves med 's') må vel være at korrekturarbejdet for én afsender kommer mangefold igen, ved sparet frustration hos tusindvis af læsere.

Det er altid farligt at rette andres fejl, for man kan selv komme til at lave fejl (Jon: 'I' skrives med stort), men som skribent for en avis, eller når man skriver kommentarer, synes jeg i det mindste man bør gøre sit allerbedste. Sjusk med ikke at gide starte en sætning, eller en overskrift, med et stort bogstav og lignende, som alle må vide, er simpelthen for tyndt. Det leder mine tanker hen på sms-generationen og synes ikke passende for et seriøst forum som dette.

Alle kan lave slåfejl, men alle kan så sandelig også tage sig sammen og læse korrektur inden de afsender det skrevne. Klip det eventuelt over i en tekstbehandler og lad den gøre arbejdet. Perfekt bliver det måske aldrig, men så har man da gjort sit bedste og vist respekt for dem der skal læse det man skriver.

Ingeniøren kunne også overveje at udskifte knappen ”Send” med ”Vis kommentar”, så man kan se det skrevne og derefter vælge mellem ”Rediger” eller ”Send”. På den måde giver man folk en ekstra chance, inden en kommentar sendes ud til skue for alle. Jeg er klar over at man kan rette sin kommentar indtil andre sender nye kommentarer, men førnævnte forslag tror jeg er mere motiverende, idet man tvinges til at tage stilling en ekstra gang, inden man trykker "Send".

Problemet med unødvendig orddeling er efterhånden blevet meget stort, så det må man nok desværre leve med. En hurtig tommelfingerregel (ord sammensat af tre ord!) er at ord sættes sammen på dansk, men ikke på Engelsk. Sammensatte ord, hvoraf det ene er udenlandsk skrives med bindestreg. Der findes selvfølgelig undtagelser, men det giver et groft fingerpeg, hvis man er i tvivl.

Og så til en udbredt misforståelse: ”Folk der retter andre gør det for at hakke på dem og føre sig selv frem.” Det tror jeg ikke er tilfældet. Jeg tror oftest at de der retter er blevet forvirret og blot forsøger at hjælpe så andre ikke skal forvirres unødigt. De der retter er en form for perfektionister med sans for detaljer. De er ikke perfekte, men de stræber efter det, hvilket vel er en god ting – især som ingeniør.

Personligt vil jeg hellere end gerne rettes på og faktisk opfordrer jeg folk til at rette mig, men jeg ved også at mange bliver stødt af at blive rettet, måske fordi de er nærtagende eller måske fordi de har et lavt selvværd.

Med venlig hilsen

Laust

 • 0
 • 0

Jeg er klar over at man kan rette sin kommentar indtil andre sender nye kommentarer (...)

-Troede jeg...

Men, da jeg skulle rette "Engelsk" til "engelsk" i mit eget indlæg kunne jeg ikke, selvom der ikke er kommet efterfølgende kommentarer, så det kunne være interessant at vide hvor længe man kan rette sit indlæg?

Med venlig hilsen

Laust

 • 0
 • 0

...så det kunne være interessant at vide hvor længe man kan rette sit indlæg?

Så vidt jeg har observeret, kan idlægget (til)rettes, så længe man bliver stående i tråden.

Hvis man hopper til en anden side (eller retur til forsiden), kan indlægget ikke længere justeres.

Bjørn

PS. Jeg er iøvrigt helt enig i Laust' indlæg af 08.07.2008 kl 13:43.

 • 0
 • 0

Vi forudser at man om to år kan miste 5Tb uvurerlige feriebilleder på en gang imod de nuværende 500Gb.

Rigtige mænd tager som bekendt ikke backup... men de græder meget.

 • 0
 • 0

Vi forudser at man om to år kan miste 5Tb uvurerlige feriebilleder på en gang imod de nuværende 500Gb.

Rigtige mænd tager som bekendt ikke backup... men de græder meget.

Yes det ses jo hist og pist, men når rigtige mænd prøver at lokke lillemor til at føde 'Fie' igen - de røg også, så... ;-) stopper festen.

 • 0
 • 0

jo meget vigtigt når man skriver på nettet. jeg vil foreslå man sender sine indlæg ind til en proffessionel der derefter overanalysere om ens. gramatik ordvalg opstilling osv. er 100 % korrekt,

før man klikker på send knappen.

med forbehold for diverse fejl i overstående indlæg. Ha Ha

 • 0
 • 0

Man kan også bare gøre sig lidt umage, med at gøre sig forståelig. En debattørs indlæg kan være særdeles vanskelige at forstå, hvis sætningerne er mærkeligt sat sammen, ord mangler, og der er fyldt med stavefejl. Så debattøren har selv en interesse i at gøre sig umage med indlægget, inden han trykker send, hvis han vil forstås af andre - men selvfølgelig laver vi alle fejl en gang imellem. Men en minimering af disse er at sætte pris på.

Vh Peter

 • 0
 • 0

tro mig jeg gør hvad jeg kan , og retter altid.så er det surt få skudt i skoen man sjusker eller ikke gider.

vi kan ikke alle være lige gode til skrive, derfor skal vi vel ikke punkes hvergang vi laver fejl.

men kritik er da fint nok, hvis bare gider give sig tid til vise hvor fejlene er. man lærer jo intet ved folk siger der er fejl.

ved godt det startede med forfatterens første væsentlige ord der faldt ud så læseren måtte gøre sig umage for opfatte havd mon det nye er, - ordet som naturligvis hurtigt blev rettet var. "metode" men min pointe er det er uberettiget brok at forlange en gratis nyhedsside skal være fejlfri og ser man blot det mibndste så brokker man sig. bedre sende en mail hvis man ser en fejl. meningen med kommentarene er jo man kommentere artiklelernes indhold.

men det er vi jo nok 99% eneige om herinde . heldigvis for det.

 • 0
 • 0

[quote]potientionelle

Er det en nyfolkning af ordet "potentielle"? ;)

Vh. Peter[/quote]

Kære Peter. "nyfolkning" er det en nyfortolkning af ordet "nyfortolkning" ;o)

Ak ja: Nobody is perfect, but me! (Det var en joke).

 • 0
 • 0

@Ole:

tro mig jeg gør hvad jeg kan , og retter altid.så er det surt få skudt i skoen man sjusker eller ikke gider.

Nu har jeg læst nogle af dine andre indlæg, og de er faktisk rigtig nydelige - i det lys virker dine indlæg i denne tråd (desværre) lidt bevist provokerende / konstruerede.

...men min pointe er det er uberettiget brok at forlange en gratis nyhedsside skal være fejlfri og ser man blot det mibndste så brokker man sig.

Den er altså ikke helt gratis - hvis man er medlem af IDA... Det skal selvfølgelig ikke opfattes som om jeg har noget imod at "andre" læser med!

Pointen er blot, at journalister er uddannede i "at skrive" - dvs. kommunikere - og så er det (i mine øjne) ikke urimeligt at forvente et højere niveau.

En anden ting er, at Ingeniøren lægger stor vægt på faglighed - og dermed øges det forventede niveau endnu mere ("Barren løftes", som det jo hedder på nyDansk).

Bjørn

 • 0
 • 0

Enig i, at ing.dk er fuld af fejl.

Inden man retter på andre, er det en god idé, at læse sit eget indlæg igennem for fejl!!

Hvad dælen er et kollegie?? Jeg kender kun til et kollegium!

 • 0
 • 0

Såsom dobbelt udråbstegn og spørgsmålstegn?

Kollegie er vel en nudansk forkortelse af kollegieværelse :-)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten