Hirtshals får Danmarks første tank med flydende naturgas til skibe
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Hirtshals får Danmarks første tank med flydende naturgas til skibe

Hirtshals Havn bliver den første herhjemme med et kommercielt bunkeranlæg til flydende naturgas, liquefied natural gas (LNG).

I første fase vil Fjord Line sammen med Liquiline etablere et tankanlæg på 400 kubikmeter. Det skal til at begynde med kun forsyne Fjord Lines cruisefærger, skriver hirtshalshavn.dk.

»Med aftalen bliver det første synlige skridt taget med etablering af den første LNG-tank. Endnu mere spændende er dog de fremadrettede strategiske perspektiver, hvor Hirtshals Havn nu har førertrøjen på i forhold til at blive omdrejningspunkt for LNG i den nordlige del af Jylland. Heraf vil også følge muligheden for på sigt at blive centrum for udvikling af andre gasaktiviteter,« siger bestyrelsesformand ved Hirtshals Havn Anker Laden-Andersen.

LNG er naturgas nedkølet til -162 grader celsius. Det bliver brugt som brændstof i skibe og udleder langt mindre svovl end oliebaserede brændstoffer. Derfor har LNG en fordel, når skibene i 2015 skal leve op til skrappere miljøkrav, pointerer Hirtshals Havn.

Havnen forventer også at kunne udnytte sin geografiske placering, fordi skibsfarten kan bunkre LNG uden store afvigelser fra sejlruten nord om Danmark mellem Nordsøen og Østersøen.

»Vores aftale med Liquiline er et vigtigt strategisk skridt for Fjord Line. Allerførst giver det lille tankanlæg på 400 kubikmeter, som vi sætter i drift i fjerde kvartal af 2014, os mulighed for at optimere bunkringen af vores cruisefærger. Meget vigtigere er imidlertid vores planer om yderligere at udvikle LNG-faciliteterne på Hirtshals Havn, så vi samlet får en kapacitet på 10.000 kubikmeter og dermed dels kan får en optimal fleksibilitet for så vidt angår bunkringen af vores egne cruisefærger, dels bliver en seriøs aktør i LNG-bunkermarkedet i Skandinavien,« siger direktør Gert Balling, Fjord Line Danmark.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten