Her slår kabeltyvene til
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her slår kabeltyvene til

Særligt den sjællandske S-bane er ramt af de kabeltyverier, der hvert år koster samfundet millioner og forsinker mange hundrede togafgange. Strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Køge er suverænt landets mest udsatte med 60 kabeltyverier sidste år.

I Jylland er strækningen mellem Lunderskov og Tinglev den mest ramte.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvis det er kørestrømmen til s-toge, så er der altså kun en spænding på 1500 Vdc, Metroen køre endda kun på 750 V...

Fjerntogene køre på 25 kVac, så der skal de have noget lidt bedre isoleret værktøj med...

  • 2
  • 0

Michael - hvad med lange gummihandsker op til albuen?


Man skal tænke både på længden og på tykkelsen af isoleringsmaterialet... Men ja, man kan da pakke sig ind... Evt kravle op på en glasfiberstige og så bare klippe/skære ledningen over... Man skal jo bare isoleres fra jord (og andre spændingførrende enheder), så kan man uden problemer røre ved en leder... Fugle kan sidde på en 400 kV ledning uden at få stød :)

  • 0
  • 0

Der er foretaget anholdelser i sagen:
Men politiet har haft for travlt med fotovognene til at slå til før:

Fra http://ekstrabladet.dk/112/sigtelse-skrotf...

I juli forklarede en 44-årig rumæner i Københavns dommervagt, hvor han sammen med to landsmænd blev sigtet for to tricktyverier og et røveri af guldhalskæder fra tilfældige ofre, at pladsen på Speditørvej var stedet, hvor rumænere og romaer mødes i København.

Politiet har længe haft et godt øje til adressen, og de seneste dage har politiet haft observationer mod skrothandlen i forbindelse med mistanken om forbindelse til kabeltyverierne fra S-togs nettet, erfarer Ekstra Bladet.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten