Her er samlesættet til raketbyggernes Nexø-raketter

Samlesæt til to stk. Nexø raketter. Illustration: Carsten Olsen

De danske raketbyggere i Copenhagen Suborbitals går to hektiske måneder i møde, hvor de gør klar til opsendelsen af den første Nexø-raket, Nexø 1.

Laserskårne dele er netop ankommet fra Beyer Teknik, og nu starter samlearbejdet, hvor alt skal proppes ind i raketten og passe sammen. Raketbyggerne har været enormt strukturerede omkring deres arbejdsprocess i forhold til tidligere, og har en væg fyldt med detaljerede tegninger udført i Solidworks.

Håbet er, at det grundige forarbejde kan forhindre de værste problemer, der tidligere opstod, når de forskellige afdelingers arbejde skulle implementeres i raketten.

På raketbyggernes blog præsenterer Copenhagen Suborbitals nu de nye løsninger på blandt andet seperationen af næsekeglen, når ballute og faldskærm skal udløses.

Læs også: Design af Nexø I

Raketbyggerne har også udviklet et nyt påfyldningssystem til både flydende ilt, alkohol og helium til tryksætning, der gør, at påfyldningen kan foregå uden folk på den flydende affyringsplatform Sputnik.

Kort fortalt, så er bunden af raketten udstyret med fire påfyldningsstudser, som bliver koblet til fire tilsvarende studser, når raketten hviler i sin skinne. Flere detaljer kan udforskes i bloggen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten