Her er en række selvmodsigende råd om jobsøgning

Nogle karriereråd kan gøre mere skade end gavn. Adam Ruben opridser på videnskabsmagasinet Sciences hjemmeside de dårligste og mest modstridende anbefalinger, han har hørt gennem sin karriere som biolog.

Til et seminar om jobansøgninger på en amerikansk universitetscampus lyttede Ruben på en serie af oplægsholdere, imens jobhungrende studerende omkring ham noterede de gode råd. En oplægsholder forklarede, at man før en jobsamtale aldrig skal connecte på LinkedIn med den leder, som man skal til samtale hos. Det virker desperat.

De studerende noterede ivrigt det gode råd. Da det blev næste oplægsholders tur, måtte de studerende dog lægge kuglepennene og tænke hårdt, da de eksplicit blev anbefalet altid at connecte på LinkedIn med en potentiel kommende arbejdsgiver.

Vær tiltalende ELLER seriøs

Hvis du ikke er seriøs, forventer lederen ikke, at du er i stand til at levere et højt fagligt niveau. Men man bliver ligeledes anbefalet at være personlig og humoristisk for at vise, at man kan være en rar kollega.

Man skal sådan set også passe på med at virke mere rar eller mere seriøs end sine kommende kolleger for ikke at intimidere dem. Og man være påpasselig med at skifte mellem de to yderpoler for ikke at virke mærkelig.

Vær selvsikker ELLER ydmyg

De fleste karriereråd opfordrer til selvsikkerhed gennem råd om øjenkontakt og initiativrighed, men det kan også blive overdrevet. Hvis man virker for selvsikker, vil det få intervieweren til at tvivle på, om du er i stand til at indrømme dine fejl.

Spørg til lønnen ELLER lad som om penge ikke betyder noget

Pas på med at spørge ind til lønnen, for så virker du ufokuseret. Men måske du bare vil virke praktisk anlagt ved at nævne det.

»Den mest akavede del ved en jobsamtale er den del, som du helst gerne vil vide: lønnen. Alligevel kan du nå gennem adskillige runder af jobsamtaler uden nogen information om jobbets løn,« skriver Ruben i sin kronik på Science.

»Og hvis der er noget videnskabsfolk elsker, så er det at bruge tal til at tage beslutninger.«

Forhandl om lønnen ELLER lad være

Her findes der igen ingen standardløsning, da virksomheder og mennesker er forskellige. Nogle arbejdsgivere forventer en forhandlingssituation og vil grine af dig, hvis du accepterer deres første tilbud, imens at andre virksomheder har en politik om ikke at diskutere det.

Ifølge Ruben er det vigtigt at tage alle karriereråd med et gran salt og bruge sin egen dømmekraft.

Kilde Science
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten