Her er kravene til Apples kommende datacenter-chef

Har du, hvad der skal til, for at være øverste ansvarlig for Apples datacenter og håndtere hostingen af nogle af Apples vigtigste tjenester såsom iTunes, iCloud, Apple Online Store, Apples Retail stores, Siri, Apple Maps, Apple Pay?

Ifølge jobopslaget på Apples hjemmeside skal topchefen først og fremmest have evner inden for håndtering af indkøb og forhandling af kontrakter med et årligt budget på over 200 mio. kr.

Tjek Jobfinders nyeste job inden for it og software

Datacentret vil først være fuldt udbygget i 2026, men jobbet indebærer også et ansvar under planlægningen af opførelsen, som starter til næste år. Når centeret er i drift, vil det være denne persons ansvar at opretholde en inspirerende arbejdskultur på tværs af alle teams. Det skal give et stærkt samarbejde både inden for udviklingscentret og i samarbejde med andre udviklingscentre.

For at få titlen som leder for det spektakulære datacenter i Viborg, kræver Apple, at du som minimum har en relevant bachelorgrad og ti års relevant erfaring, hvor du kan dokumentere, at du er blevet betroet større og større ansvar.

Det forventes, at du har direkte erfaring med drift af datacentre af en vis størrelse. Desuden fremgår det af opslaget, at du skal beherske forandringsledelse, kunne håndtere stressede situationer og have praktiske evner for at planlægge alt fra kabelinstallation til begrænsning af centrets miljøbelastning.

Apples datacenter bliver 166.000 kvadratmeter. Ifølge et estimat fra Version2 vil det betyde 60-70 arbejdspladser.

Du kan søge stillingen som Data Centre Site Operations Manager på Apples hjemmeside.