Her er ingeniørernes største brølere under jobsøgning
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her er ingeniørernes største brølere under jobsøgning

Ingeniører skiller sig ud på helt særlige områder i forhold til andre faggrupper, når de kaster sig ind i jagten på et nyt job. Det mener headhunter Emil Plaugmann fra konsulentvirksomheden Capax Recruitment, der har speciale inden for rekruttering af ingeniører. Læs hans vurdering af, hvor ingeniørerne oftest snubler i jobsøgningsprocessen.

Alenlangt CV

Når ingeniører skal sammenfatte deres faglighed i et CV har mange tilbøjelighed til at gøre det alt for detaljeret. Et CV på 5-6 sider er for langt og risikerer at forvirre mere, end det gavner. I stedet for at prøve at nå hele vejen rundt om din faglige profil, bør du udvælge de dele af din faglighed, der er væsentlige for jobbet. Og frem for at liste samtlige kompetencer og færdigheder op i punktform, bør du kortfattet skitsere, hvordan du har brugt udvalgte kompetencer og med hvilke resultater.

Tjek de nyeste job på Jobfinder

Fagligheden fylder for meget

Mange ingeniører kommer til at tale i for faglige termer under jobsamtalen. De dykker så dybt ned i fagligheden, at det kan være svært at få fornemmelse af, hvilket menneske, der gemmer sig bag. Ofte sker det af nervøsitet, fordi fagligheden er et konkret og dermed trygt emne at tale om. Men en kandidat, der udelukkende taler fag, risikerer at efterlade et diffust indtryk. Det betyder ikke, at du skal smide din faglighed over bord, men tilpas den modtageren. Er det HR-afdelingen, du sidder over for, så husk på, at deres opgave er at få et billede af hele din personlighed. Derfor bør du også give dem information, der skitserer dig som medarbejder og kollega.

Glemmer virksomheden

Selv om det kan synes åbenlyst, glemmer en del ingeniører at sætte sig ordentligt ind i, hvilken virksomhed de søger job hos. Når en jobsamtale går skævt, er det ofte fordi, ingeniørkandidaten ikke forstår at lytte ind til arbejdsgiveren, men udelukkende fortæller om sine egne spidskompetencer, uagtet at de ikke svarer til virksomhedens behov. Husk på, at betingelsen for overhovedet at komme i betragtning til et job er at udvise evnen til at kunne tilpasse sig både fagligt og personligt.

Læs også: Her må du aldrig sjuske, når du søger job

Manglende forretningsforståelse

I dag er det ofte ikke nok at have sin ingeniørfaglighed på plads. Arbejdsgiverne har en forventning om, at deres ingeniører også har forretningsforståelse, men den udvikling er desværre ikke gået op for alle ingeniører. En del kandidater tror, at det er nok at have tjekket virksomhedens hjemmeside forud for jobinterviewet for at indhente information om den kommende arbejdsplads, men det er slet ikke tilstrækkeligt til at forstå, hvilket marked virksomheden opererer i. Du skal kende virksomhedens konkurrenter og vide, hvor markedet bevæger sig hen.

Capax Recruitment er specialiseret i at rekruttere ingeniører. Virksomheden er et datterselskab under Mediehuset Ingeniøren.

Læs også: Ti ord, du aldrig skal bruge om dig selv i dit cv

Emner : Karriereguide
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først