Her er ingeniørarbejdspladserne, der er udpeget til strejke
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her er ingeniørarbejdspladserne, der er udpeget til strejke

Illustration: Jesper Stein Sandal

IDA-medlemmer, der arbejder i Banedanmark, Færdselsstyrelsen, Vejdirektoratet, Fødevarestyrelsen og Bygningsstyrelsen er nogle af de cirka 6.000 statsansatte, som AC har udpeget til at nedlægge arbejdet, såfremt Forligsmanden ikke får held til at lande en aftale mellem de statslige arbejdsgivere og lønmodtagere inden onsdag den 4. april.

De akademiske organisationer, som IDA er en del af, har nemlig besluttet at varsle en konflikt for 12 procent af sine medlemmer i staten. Det svarer til 6.000 akademikere. Dermed står Akademikerne sammen med hele fagbevægelsen i det offentlige om at sende et klart signal til arbejdsgiverne om, at nok er nok, hedder det i en pressemeddelelse fra AC.

I en pressemeddelelse fra IDA udtrykker Carsten Eckhart Thomsen, formanden for omkring 12.000 offentligt ansatte IDA-medlemmer, 'på ingen måde begejstring for den tilspidsede situation, men ser desværre ingen anden udvej'. Det er årsagen til, at godt hver 10. offentligt statsansatte nu udtaget til strejke, hedder det i en pressemeddelelse fra IDA:

»Jeg vil gerne understrege, at IDA ikke ønsker en konflikt. Men forhandlingerne med Finansministeriet, KL og Danske Regioner har ikke ført til et resultat, og derfor er næste skridt et strejkevarsel. Sammenbruddet skyldes blandt andet, at den økonomiske ramme arbejdsgiverne har spillet ud med, ikke sikrer reallønnen, og at der på flere andre centrale områder ikke er kommet en afklaring,« siger han.

Ifølge Carsten Eckhart Thomsen har offentligt ansatte med en teknologisk- og naturvidenskabelig baggrund holdt for lønmæssigt samtidig med, at de har oplevet et stigende arbejdspres og besparelser ved de seneste tre overenskomstfornyelser.

»Den udvikling er på alle måder uholdbar, og hvis det fortsætter på denne måde, bliver konsekvensen, at det offentlige arbejdsmarked ender som et sekundaarbejdsmarked, hvilket hverken tjener den enkelte ansatte eller borgerne i samfundet som helhed. Den økonomiske fremgang som både økonomer og politikere taler om, skal naturligvis også kunne mærkes blandt offentligt ansatte,« fortsætter han.

Bliver konflikten en realitet, træder den i kraft onsdag den 4. april 2018.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tja, arbejdersiden siger 8,5 mia over tre år. Regeringen siger minus 6 mia. Dertil fridag og frokostpause, ligeløn og lavtløn specielt på FOA området og arbejdstidsaftaler. Reelt har udspillet fra arbejdsgiverne været 0,1% om året i tre år. Det er mindre end inflationen.

  • 5
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten