Her er IDAs mål frem mod 2025

Det enkelte IDA-medlem skal fremover behandles forskelligt afhængigt af jobfunktioner, interesser og alder. Individualiserede ydelser er nemlig en af de fem delvisioner i Vision 2025, som et enigt repræsentantskab vedtog på sit møde i lørdags.

Det fortalte IDA-formand Thomas Damkjær Petersen, da han fremlagde visionen:

»Alle os, der har børn, ved godt, at de ikke skal behandles ens, men at man skal sørge for at realisere det potentiale, de har. På samme måde skal IDA sørge for, at vores medlemmers potentiale kan realiseres gennem de ydelser, vi giver,« sagde han.

Hovedsigtet med visionen er, at IDA stadig er attraktiv for medlemmerne og en aktør, der er med til at påvirke og udvikle samfundet, når vi skriver 2025. Derfor er det også en delvision, at foreningen bliver ved at være Teknologiens stemme nr. 1, fastslog IDA-formanden:

»IDA er allerede den stærkeste teknologiske stemme i dag, og vi skal fortsat bidrage til, at samfundet udvikler sig i en fornuftig retning.«

Teknologiens stemme nr. 33?

I den efterfølgende debat blandt de 65 medlemmer af repræsentantskabet stillede Lukas Bysted (Tekniske og Naturvidenskabelige Studerende) det retoriske spørgsmål, om ikke IDA snarere var Teknologiens stemme nummer 33.

Kommentaren var en slet skjult reference til, at der ikke er blevet plads til IDA i det 32-mand store Disruptionrådet, som regeringen nedsatte i begyndelsen af maj.

Thomas Damkjær Petersen har tidligere kritiseret rådets sammensætning, blandt andet på ing.dk, og gav atter udtryk for sin store utilfredshed i sit svar:

»Det er en skandale, at IDA ikke har mindst en plads i Disruptionrådet. Vi har kæmpet for at få det, og da jeg hørte, at AC heller ikke har fået en plads, blev jeg endnu mere vred. Hvordan kan de tænke så skævt, når det kaldes Partnerskab for Danmarks fremtid?« lød det fra Thomas Damkjær Petersen, som understregede, at IDA ’ufortrødent’ fortsætter sit arbejde på området.

Næste skridt: Strategiske mål

Opgaven med at stykke den nye vision sammen begyndte for lige præcis et år siden, og er primært foregået i foreningens hovedbestyrelse.

Her har man ladet sig inspirere af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling og desuden taget udgangspunkt i seks globale megatrends: Den teknologiske udvikling, Livslang læring, Viden og kompetencer flyder globalt, Arbejdsmarked under forandring, Søgen efter mening og endelig; Flere generationer med forskellige ønsker og behov.

Med vedtagelsen i lørdags går IDAs hovedbestyrelse nu i gang med en strategiproces, så visionerne kan omsættes til konkrete mål, der skal være klar til præsentation ved det næste repræsentantskabsmøde, som finder sted til november.

Læs mere om Vision 2025 og hør IDA-formand Thomas Damkjær Petersen fortælle om visionen her.

Emner : IDA
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

""...flere individuelle ydelser for medlemmerne og større indflydelse på samfundsdebatten....""

Det ser efter min mening desværre ud som om IDA lider af samme "sygdom" som sundhedssektoren - tingene har ikke jordforbindelse.

Det vil gælde mig, om der denne jordforbindelse virkelig kan skabes med dette initiativ.

  • 2
  • 0

Det kan måske give alle Løkke beundrerne i debatten noget at tænke over at der ikke er brug for ingeniørerne i disruptionsrådet men en hær af folk fra erhvervsliv, kapital og fagforeninger. Og så Helle Joof!

Men IDA er jo nok altfor venstresnoet som Max antyder overfor. Blot det at IDA støtter op om FN'S bæredygtighedsmål siger jo det hele.

Kul på!

  • 1
  • 1

Det er hvordan det anvendes og i hvilke sammenhænge det indgår.......kan du undvære kul Søren? Hvis så er, erklærer dig for at være en ånd, thi alle andre organismer ville ikke eksistere uden kul...hvilket du bestemt burde vide :)

og forøvrigt....Hella Joof :)

  • 1
  • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten