Her flytter ingeniørerne deres stemmer hen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her flytter ingeniørerne deres stemmer hen

Illustration: Christoffer Regild

Har du overvejet at stemme på et nyt parti siden sidste gang du gik til stemmeurnerne ved et dansk folketingsvalg? Så er du ikke alene. Især ikke hvis du stemte på Alternativet, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti ved sidste valg.

Det viser en undersøgelse, som Ingeniøren foretog den 7.-9. maj., hvor 1382 respondenter med ingeniørfaglig eller naturvidenskabelig baggrund blev spurgt hvad de stemte ved valget i 2015 og hvad de ville stemme ved valget onsdag den 5. juni.

Resultatet er ikke opmuntrende læsning for Dansk Folkeparti. Kun godt og vel en tredjedel ville stemme på dem igen, hvis man spørger de naturvidenskabeligt uddannede og ingeniørerne. Omvendt positiv er tendensen fra Det Radikale Venstre, der fører an med 80 procent, som ville stemme på dem igen. Samtidig gør de også indhug blandt Liberal Alliance, Socialdemokratiet og Alternativets vælgere.

Et andet opsigtsvækkende resultat er, at der godt nok er ganske få, der angiver, at de påtænker at stemme på det kontroversielle nye parti Stram Kurs – men deres vælgere kommer fra hele det politiske spektrum fra Dansk Folkeparti til Enhedslisten.

Undersøgelsen blev foretaget i begyndelsen af valgkampen, hvorfor tallene kan have rykket sig en anelse siden da. Overordnet tegner den dog et billede af, hvor de naturvidenskabelige STEM-vælgere har flyttet sig hen siden valget i 2015.

Emner : Politik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hvem vil gøre noget ved den manglende retssikkerhed?
Er så grov diskrimination i orden?
DR2 havde i går fokus på forskellen mellem Folketingets selvopfattelse, og hvad der sker i praksis - der er voldsom forskel.
B-skatteydere udsættes for fup og svindel fra Skattestyrelsen godt hjulpet af Gældsstyrelsen den 2 mia dyre pantefoged baseret på et udueligt og dyrt system EFI/PSRM etc.
se mere
http://skat-uret.dk/nyheder/2014-efi-skatt...

  • 1
  • 4

Kan nogen give mig en forklaring på grafikken om fastholdelse af vælgere og vælgervandring? Hjælpeteksten siger at DF fastholder 37 %, men af hvad når summen af alle grupperne ikke er 100? Der gælder samme mærkværdighed hos de andre partier.

  • 0
  • 0

Kan nogen give mig en forklaring på grafikken om fastholdelse af vælgere og vælgervandring? Hjælpeteksten siger at DF fastholder 37 %, men af hvad når summen af alle grupperne ikke er 100? Der gælder samme mærkværdighed hos de andre partier.


Ja, eksemplet i teksten over grafikken harmonerer ikke med grafikken.

Så vidt jeg kan tælle, er der 3 rækker á 29 = 87 personer på billedet. 44 af dem er DF, og 4 er EL.

Det kan jeg ikke på nogen måde få til at harmonere med de angivne 37% og 3%, selv ikke med afrunding.

Sjovt nok, hvis jeg zoomer ud i min browser, ændrer grafikken sig pludselig til 6 rækker á 29 = 174 personer, men fordelingen er stadig cirka den samme, dvs. forkert i forhold til teksten. Så jeg gætter på, at nogen har lavet noget lidt for smart dynamisk kode til at lave grafikken.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten