Her finder du de bedste digitale hjemmelæringstilbud

16. marts 2020 kl. 11:084
Her finder du de bedste digitale hjemmelæringstilbud
Illustration: Bigstock.
Med input fra flere lærere i grundskolen har vi samlet en liste over mange af de digitale hjemmelæringstilbud, som du kan kaste dig over, mens skolerne holder lukket.
Artiklen er ældre end 30 dage

Flere forlag og andre digitale hjemmelæringstilbud har gjort deres materiale gratis tilgængeligt, mens andre fortsat kræver en mindre betaling.

Ingeniøren har med input fra flere lærere i grundskolen samlet en liste over mange af de digitale hjemmelæringstilbud herunder:

Sofaskolen.dk – Egmonts undervisningsforlag Alinea sender fra mandag den 16. marts live-undervisning på sitet sofaskolen.dk. Samtidig stiller forlaget sine digitale portaler til rådighed, så der er gratis adgang for forældre og elever.

Atlantbib – Hos AtlantBib finder du godt 330 gratis e-bøger til skolebørn i indskolingen og på mellemtrinnet. Derudover finder du e-bøger til tyskundervisning til mellemtrinnet og til udskoling via menuen ‘Oversættelser’. Bøgerne er et fællesnordisk og sydslesvigsk skoleprojekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gylendals fagportaler – På denne side finder du alle Gylendals fagportaler og digitale materialer. Gylendal giver fri adgang til deres digitale materialer, så længe landets skoler er lukkede pga. faren for smitte med Corona-virus.

MatematikFessor – MatematikFessor er en digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. En portal, der nu bliver gratis for alle nye kunder ved henvendelse til Matematikfessor, skriver Politiken Skoleliv.

Ingeniørens matematikvideoer – Her på Ingeniøren har vi også tidligere samlet en videorække, der giver et godt indblik i, hvordan du regner med tal, bogstaver, sandsynlighed og geometri.

Duda – Hos Duda finder du adskillige sider med viden inden for alle grundskolens fag, ligesom du også finder links til andre sider med læringstilbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tellerup – Tellerup har frigivet en række e-bøger til gratis download, hvis man skulle have lyst eller behov for at fordybe sig i lidt skønlitteratur.

Opgaveskyen – Hos Opgaveskyen finder du mange forskellige opgaver til dansk, natur og teknik, engelsk og lidt til historie.

Villeby – En portal, der normalt anvendes af lærer, der kan hente materiale til undervisningen, når eleverne har brug for at træne fagets fundamentale begreber uafhængigt af bogsystemer og niveau.

GratisSkole – En gratis hjemmeside, hvor du kan downloade materialer i PDF-format til undervisningsbrug.

DuoLingo – Lær et sprog gratis (siden er på engelsk).

Pengeby – Med Pengeby kan dit barn lege sig til at forstå, hvordan man tjener penge, prioriterer penge og sparer op, så man kan købe det, man virkelig ønsker sig. Og du får et rigtigt godt udgangspunkt for at tale om penge i børnehøjde.

Superbog.dk – Superbog er digitale letlæsningsbøger inddelt i serier, emner og lix til børn fra 0.-6. klasse. Børnene kan frit vælge mellem bøgerne og få hjælp til oplæsning med syntetisk stemme. Læsningen kan foregå overalt, på skolen og hjemme via UNI-login.

Supermatematik.dk – Matematik opgaver på nettet. Flere af de opgaver, der tidligere har krævet betaling, er gjort gratis som følge af skolernes lukning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Matematik4-6 – Komplet digitalt læremiddel til matematik på mellemtrinnet. Mere end 40 forløb. Selvrettende træningsopgaver og meget mere.

Grammatip – Motiverende og udfordrende online opgaver i grammatik, stavning, læsning og prøveforberedelse. På flere sprog til både grundskolen, de gymnasiale uddannelser og voksenuddannelse.

Skoletube – Skoletube giver dig fuld adgang til at skabe og producere i 22 af verdens mest anerkendte online værktøjer.

KhanAcademy – En nonprofit organisation med det mål at tilbyde »gratis, verdensklasse undervisning for alle,« overalt i verden.

Den første læsning – ‘Den første læsning’ bygger på et grundigt arbejde med sprogets lydside, som leder eleverne sikkert på vej fra lydforståelse til ordgenkendelse over i læsning af sammenhængende tekst på egen hånd. Universet er bygget op omkring humoristiske karakterer, flotte illustrationer og vedkommende historier.

Hr. kloge mand – Digitale matematikopgaver. Har gjort deres ‘20 minutters matematik om dagen’ gratis de næste 2 uger – både for skoler og forældre.

Mattip – Mattip tilbyder færdige undervisningsforløb, der kan erstatte store dele af grundbogen i matematikundervisningen i indskolingen og på mellemtrinnet.

DigiPuzzle – På denne side kan du finde læringsspil til mange sjove timer.

Læs løs – 402 skønlitterære frilæsningsbøger til 0.-6. klasse. Alle bøger indlæst og med justérbar hastighed på oplæsningen.

Fagbog.gyldendal.dk – Henvender sig til elever på alle klassetrin inden for stort set alle fag i grundskolen. Eleverne kan her læse om alverdens emner i de mere end 145 fagbøger, som ligger online på portalen.

Danske dyr – Hos danske dyr kan eleverne læse om de dyr, de allerede kender og få øjnene op for alle de andre spændende dyr, der findes i Danmark. Her kan eleverne læse om de dyr, de allerede kender og få øjnene op for alle de andre spændende dyr, der findes i Danmark. Derudover findes også søstersiden Verdens dyr, hvor du kan gå på opdagelse i... verdens dyr.

Geoviden – Geoviden er et populærvidenskabeligt blad, der formidler forskningsbaseret viden om Jordens og livets udvikling, samt menneskets udnyttelse af planetens ressourcer. Emnerne spænder vidt fra bæredygtig udnyttelse af sjældne mineraler til Indlandsisens tilstand, grundvandets kredsløb og meget mere. Geoviden er særligt tiltænkt som et geovidenskabeligt supplement til gymnasieundervisning, men kan også anvendes af de ældste klasser i grundskolen.

Europas lande – Europas-lande.dk er et digitalt undervisningsmiddel om landene i Europa, som vedligeholdes af Gyldendal.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. marts 2020 kl. 14:00

Hvis man går ind på linket til Ingeniørens matematikvideoer, så virker de enkelte links til videoerne ikke. Det burde I måske rette.

Videoerne er dog stadig at finde på Youtube (under Matematikkanalen).

1
16. marts 2020 kl. 12:55

På mine børns skole bruger man Aula og Min Uddannelse.

Dog syntes Min Uddannelse at være i knæ i dag.