Her får de alt ud af malten
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her får de alt ud af malten

PLUS.
Illustration: Lasse Gorm Jensen

Ny filter- og pumpemetode udviklet på DTU tillader meget høj udnyttelse af malten i en bryggeproces.

De små gærceller æder sig en pukkel til i sukkerstoffer – men heldigvis når de at omdanne en del af dem til CO2 og alkohol, inden de dør af alkoholforgiftning. Før humle og derefter gærceller bliver tilføjet, starter øl dog som vand og malt. Hele udfordringen på dette såkaldte mæskestadie er at tvinge

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

så meget sukker og smag ud af malten som muligt uden at fortynde bryggen mere end nødvendigt. Den udfordring har DTU Fødevare­videnskab fundet en ny løsning på: De pumper mæsken igennem stålfiltre, leder den ud af toppen af tanken og pumper den derefter ind igen i bunden gennem et andet filter. Filtrene vil blive stoppet til af de kværnede maltkerner, der som en tyk maltgrød skvulper rund...