Her er teknologierne der gør dig til superhelt

Hvad skulle Gotham City gøre uden Batman? Og Andeby uden Supermule? For hvis der er noget, de to herrer hader, så er det onde forbrydere, som gør lovlydige borgere fortræd.

På samme måde blomstrer superheltebevægelsen i USA. Og her taler vi rigtige superhelte af kød og blod, som maskerer sig, iklæder sig Spandex og pakker værktøjsbæltet med nyttige redskaber til kriminalitetsbekæmpelse.

Nogle af navnene er Zetaman, Shadowfang Blackwolf og Knight-hood, og de er blot tre af de næsten 700 medlemmer af foreningen Real Life Superheroes, som udveksler tips og tricks på nettet til, hvordan man gør kål på dagens og ikke mindst nattens banditter.

Læs også: Se udstyret der gør dig uovervindelig i gaderne

I Danmark har vi ikke set meget til superheltene. Vi har Natteravnene, som gør et godt stykke arbejde med at sørge for, at unge kan færdes trygt i nattelivet, men de bærer ikke ligefrem tætsiddende gummidragter, stun guns og røntgenbriller. For slet ikke at tale om alt det andet supergrej, som primært militæret og rumindustrien har bragt til markedet.

Derfor bringer Ingeniøren nu en guide til, hvilke teknologier der kan gøre dig til medlem af superhelteklubben - om end der hersker delte meninger i klubben om, hvorvidt teknologiske hjælpemidler virkelig er nødvendige. Selvfølgelig er de det.