Her er LED-lyset der ikke går ud ved strømsvigt

30. december 2013 kl. 07:0710
Her er LED-lyset der ikke går ud ved strømsvigt
Illustration: SmartCharge.
Start up-virksomheden SmartCharge har udviklet et LED-lys, som kan holde sig selv kørende i fire timer uden strøm. Se hvordan det virker her.
Artiklen er ældre end 30 dage

Nu er det slut med at lede efter lommelygten, hvis strømmen går i huset. Virksomheden SmartCharge har nemlig udviklet en ny type LED-lys, som kan holde sig selv kørende fire timer efter et eventuelt strømsvigt.

Det skriver blandt andre det amerikanske teknologimedie Techcrunch. Under normalt brug lover SmartCharge, at det ekstra lys holdes i gang takket være et lille batteri inde i selve pæren. Det kan vise sig yderst brugbart efter naturkatastrofer og orkaner lig den danske Bodil. Selve LED-lyset har en levetid på op til 25 år.

LED-lyset blinker heller ikke, så snart strømmen kommer tilbage, men kan elektronisk måle sig frem til den korrekte mængde lys, når strømmen kører normalt. Eneste problem ved SmartCharge-lyset er, at det lige nu kun fungerer, hvis det er sat i en enkelt serie og forbundet til stikdåse, som er forbundet til en kontakt i væggen.

Firmaet skulle dog arbejde på at bygge LED-lyset, så det kan fungere i en hele række af serier, så LED-lyset kan sættes direkte i stikket i væggen uden at skulle have en stikdåse imellem. Selve tilslutningen til lampen kræver dog intet ekstra udstyr. Dog fylder SmartCharge-pæren en del.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige nu er SmartCharge et kickstarter-projekt, som er ved at indsamle penge til at videreudvikle idéen. SmartCharge har dog allerede nået sit mål på 50.000 dollars i startkapital. Men grundlæggeren Shailendra K. Suman fortæller dog ikke noget om, hvorvidt det nye LED-lys bliver dyrere end konventionelle lys, som allerede i dag er strømbesparende, men dog ikke kørende ved strømsvigt.

Du kan se en demonstrationsvideo af systemet her:

[video: https://youtu.be/dang2oA0PdQ]

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
16. marts 2014 kl. 17:08

Et hurtig opslag på nettet, viser at der er masser af firmaer der laver en sådan LED lyskilde. Så en større revolution er det vist ikke...

Mvh. MikeProlys.dk

9
2. januar 2014 kl. 20:35

... slukker man for den?

De måler vel om strømmen væk grundet "open circuit". Det er vel også årsagen til at der ikke kan være andre pærer/apparater tilsluttet samme afbryder, da kredsløbet vil være sluttet gennem disse.

Jeg har separat gruppe til lyset i mit hus. Det vil være nemt at sætte en UPS ind her... men jeg kan ikke lige mindes hvornår der sidst har være strømafbrydelse og manglende lys har været et stort problem. Ja - det er vel nærmest hyggeligt med stearinlys osv, når det endelig sker.

Men andre steder i verden med måske daglige afbrydelser, kan jeg godt forestille mig en række dagligdagssituationer hvor det ville være rart med sådan en pære.

7
30. december 2013 kl. 21:11

... slukker man for den?

5
30. december 2013 kl. 13:06

.. meget revolutionerende.. !

4
30. december 2013 kl. 12:07

Kongesætningen: "LED-lyset blinker heller ikke, så snart strømmen kommer tilbage, men kan elektronisk måle sig frem til den korrekte mængde lys, når strømmen kører normalt." - illustrerer såvel journalistens tekniske indsigtsniveau som dennes skriftlige formuleringsevne. Men det er vel som med folk der synger falsk: de kan ikke selv høre det!

3
30. december 2013 kl. 11:27

[i]Selve LED-lyset har en levetid på op til 25 år.[/i] Det er jo typisk batteriet som dør først, så hvor længe regner de mon med at dén del holder?

Jeg synes i det hele taget at man ser mere og mere elektronik som indeholder genopladelige batterier som ikke kan udskiftes. Disse holder typisk kun nogle få år, og synes at være en slags garanti for at folk hele tiden er nødt til at købe nyt med jævne mellemrum.

2
30. december 2013 kl. 10:53

Det lyder ikke som raketvidenskab. I forrige uge installerede jeg indtil flere LED flugtvejsarmaturer med batteripakning. Skift den ud med en superCap sæt det i en e27 fatning og så er vi der næsten.

1
30. december 2013 kl. 09:05

@Henrik Nordstrøm Mortensen, hvilken total uforståelig forklaring du er kommet frem til.

Jeg måtte lige ty til den amerikanske webside for at finde hoved og hale på din mis-forklaring. Det er ganske enkelt, en opladelig LED pære med hukommelse! At de så kun kan få det til at virke, med et styk pære pr afbryder, er vel til at løse fremover.