Her er IDAs mål frem mod 2025

22. maj 2017 kl. 11:247
Her er IDAs mål frem mod 2025
Illustration: Søren Rask Petersen.
Lørdag middag vedtog IDAs repræsentantskab Vision 2025, som er pejlemærke for foreningens udvikling de kommende år: flere individuelle ydelser for medlemmerne og større indflydelse på samfundsdebatten.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det enkelte IDA-medlem skal fremover behandles forskelligt afhængigt af jobfunktioner, interesser og alder. Individualiserede ydelser er nemlig en af de fem delvisioner i Vision 2025, som et enigt repræsentantskab vedtog på sit møde i lørdags.

Det fortalte IDA-formand Thomas Damkjær Petersen, da han fremlagde visionen:

»Alle os, der har børn, ved godt, at de ikke skal behandles ens, men at man skal sørge for at realisere det potentiale, de har. På samme måde skal IDA sørge for, at vores medlemmers potentiale kan realiseres gennem de ydelser, vi giver,« sagde han.

IDAs VISION 2025
består af fem delvisioner
Individualiserede ydelser med overskriften: Værdi for dig. IDAs ydelser og kommunikation er målrettet den enkelte.

Indflydelse og synlighed med overskriften: Teknologiens stemme nr. 1. IDA er den stærkeste teknologiske stemme i Danmark. Med analyser af teknologiens indflydelse på samfundet er IDA en naturlig medspiller nu og i fremtiden.

Mening og stolthed med overskriften: Du gør en forskel: Kernen i IDA er fællesskab om teknologi, it og naturvidenskab. Som medlem er IDA er du en del af noget større.

Interessevaretagelse med overskriften: Et godt arbejdsliv: Medlemmerne opnår de bedst mulige vilkår på et arbejdsmarked i forandring gennem IDAs arbejde for gode rammebetingelser, et godt arbejdsmiljø og balance i arbejdslivet.

Medlemsplatform med overskriften: Netværk af mennesker og viden: Aktive medlemmers indsats og engagement er fundament for de mange medlemsaktiviteter i IDA.
Kilde: IDA

Hovedsigtet med visionen er, at IDA stadig er attraktiv for medlemmerne og en aktør, der er med til at påvirke og udvikle samfundet, når vi skriver 2025. Derfor er det også en delvision, at foreningen bliver ved at være Teknologiens stemme nr. 1, fastslog IDA-formanden:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»IDA er allerede den stærkeste teknologiske stemme i dag, og vi skal fortsat bidrage til, at samfundet udvikler sig i en fornuftig retning.«

Teknologiens stemme nr. 33?

I den efterfølgende debat blandt de 65 medlemmer af repræsentantskabet stillede Lukas Bysted (Tekniske og Naturvidenskabelige Studerende) det retoriske spørgsmål, om ikke IDA snarere var Teknologiens stemme nummer 33.

Kommentaren var en slet skjult reference til, at der ikke er blevet plads til IDA i det 32-mand store Disruptionrådet, som regeringen nedsatte i begyndelsen af maj.

Thomas Damkjær Petersen har tidligere kritiseret rådets sammensætning, blandt andet på ing.dk, og gav atter udtryk for sin store utilfredshed i sit svar:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er en skandale, at IDA ikke har mindst en plads i Disruptionrådet. Vi har kæmpet for at få det, og da jeg hørte, at AC heller ikke har fået en plads, blev jeg endnu mere vred. Hvordan kan de tænke så skævt, når det kaldes Partnerskab for Danmarks fremtid?« lød det fra Thomas Damkjær Petersen, som understregede, at IDA ’ufortrødent’ fortsætter sit arbejde på området.

Næste skridt: Strategiske mål

Opgaven med at stykke den nye vision sammen begyndte for lige præcis et år siden, og er primært foregået i foreningens hovedbestyrelse.

Her har man ladet sig inspirere af FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling og desuden taget udgangspunkt i seks globale megatrends: Den teknologiske udvikling, Livslang læring, Viden og kompetencer flyder globalt, Arbejdsmarked under forandring, Søgen efter mening og endelig; Flere generationer med forskellige ønsker og behov.

Med vedtagelsen i lørdags går IDAs hovedbestyrelse nu i gang med en strategiproces, så visionerne kan omsættes til konkrete mål, der skal være klar til præsentation ved det næste repræsentantskabsmøde, som finder sted til november.

Læs mere om Vision 2025 og hør IDA-formand Thomas Damkjær Petersen fortælle om visionen her.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
28. maj 2017 kl. 22:28

Det er hvordan det anvendes og i hvilke sammenhænge det indgår.......kan du undvære kul Søren? Hvis så er, erklærer dig for at være en ånd, thi alle andre organismer ville ikke eksistere uden kul...hvilket du bestemt burde vide :)

og forøvrigt....Hella Joof :)

2
28. maj 2017 kl. 12:37

Det kan måske give alle Løkke beundrerne i debatten noget at tænke over at der ikke er brug for ingeniørerne i disruptionsrådet men en hær af folk fra erhvervsliv, kapital og fagforeninger. Og så Helle Joof!

Men IDA er jo nok altfor venstresnoet som Max antyder overfor. Blot det at IDA støtter op om FN'S bæredygtighedsmål siger jo det hele.

Kul på!

1
28. maj 2017 kl. 12:11

""...flere individuelle ydelser for medlemmerne og større indflydelse på samfundsdebatten....""

Det ser efter min mening desværre ud som om IDA lider af samme "sygdom" som sundhedssektoren - tingene har ikke jordforbindelse.

Det vil gælde mig, om der denne jordforbindelse virkelig kan skabes med dette initiativ.