Her er de spektakulære forudsigelser, der floppede fuldstændigt

Plus27. december 2019 kl. 13:303
Her er de spektakulære forudsigelser, der floppede fuldstændigt
I forbindelse med verdensudstillingen i Paris i 1900 udkom en serie futuristiske billeder af Jean-Marc Côté og andre kunstnere under titlen ‘Det 19. århundredes vision om år 2000’. Nogle af illustrationerne fik i 1986 nyt liv i science fiction-forfatteren Isaac Asimovs kommenterede udgivelse af dem af samme navn. Illustration: Jean-Marc Côté.
Tag med på en lille rundtur i de teknologiske forud­sigelsers raritetskabinet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hot eller not Det er svært at spå ...

hehe@ing.dk

Visse dimser går igen i stort set hver eneste håbefulde teknologiske profeti. På førstepladsen har vi de flyvende biler stærkt efterfulgt af telefon i armbåndsuret og charterrejser til Månen. Nu er vi imidlertid nået dertil, hvor de to første rent faktisk eksisterer, mens den sidste er på tegnebordet. Andre teknologier fra fortidens profetier lader vente på sig. Teleportering er nok en af dem, der har rigtig lange udsigter.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
29. december 2019 kl. 10:58

Mainframe forudsigelsen tillagt den rigtige CEO! Godt at se;-)

Ken Olsen (DEC CEO) tog til gengæld fejl. da han sagde, at hvis man ønskede en livslangt job: skulle man søge ind i postvæsenet og ikke i DEC. Men da jeg blev ansat i DEC i '83 i den nye PC-Hotline, var der godt nok ingen der forud PC'ens udvikling og udbredelse. Men nu handler det kun om software ydelse! Der bliver brug viden om, hvordan man skriver effektiv SW. Moore's lov (dobbelt antal transistorer på samme areal) nærmer sig sin udløbsdato; det betyder, at mere effektiv SW (parallellisering og cache) er den eneste vej fremad.

Nu må alle lære, at Taskmanager (og UNIX/Linux ækvivalentet) IKKE siger noget om hvor effektivt SW kører, men kun om, hvor meget af CPU'ens tid man har brugt. (Så der er en del danske IT-guruer, der bør søge ind i posten; nåh nej, det er nedlagt. Software Engineering sektionen i Lundtofte og DIKU - i fremtid vil der ikke være brug for mere vidensundertrykkelse!)

2
29. december 2019 kl. 10:48

Om kort tid kan man forhåbentlig tilføje denne til liste der floppede fuldstændigt: ”Videnskaben om klimaforskning er afgjort”

Se mere på https://klimarealisme.dk/

1
29. december 2019 kl. 08:16

Maleriet af de flyvende biler forudser på glimrende vis, hvorfor det aldrig bliver en realitet. Et trafikuheld i 10-20 meters højde bliver ikke mindre katastrofalt, end dem vi allerede har i 0 meters højde.