Her er antennedommen over ni populære mobiltelefoner
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her er antennedommen over ni populære mobiltelefoner

Antennerne i populære smartphones bliver dårligere. Det viser en undersøgelse, som professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer står bag.

Skemaet over artiklen er fra undersøgelsen, og det viser telefonernes evne til at forbinde til mobilnettet ved forskellige frekvensbånd.

0 dBm svarer til 1 milliwatt, -3 dBm svarer til 0,5 milliwatt.

Læs også: Ny undersøgelse: Antenner i smartphones er gået fra dårlige til chokerende ringe

Dokumentation

AAU undersøgelsen: Limit values for Downlink Mobile Telephony in Denmark

.... Ifølge GSM-standarden, skal en telefon være så følsøm, at den kan opfange et mobilsignal med en styrke på mindst -102 dBm, når den er direkte forbundet til en basestation via et kabel. Testen viser, at når telefonernes antenner skal opfange radiobølgerne gennem luften, er de milevidt fra det mål. ...

Det er mange år siden jeg selv deltog i udvikling af mobiltelefoner, så jeg kan ikke sige om ovenstående citat er korrekt i følge GSM-standarden.

Men det er ikke korrekt at lave en sammenlignende test af følsomhed specificeret ved direkte kabelforbindelse mellem basestation og mobiltelefon, og en test hvor basestation og mobiltelefon er forbundet via antenner.

Hvis man ønsker at lave en sammenlignende test af ovenstående karakter, er det nødvendigt at angive hvorledes målingerne er foretaget, hvilken reference antenne er anvendt, hvad er målebetingelserne, er de udført i radiodødt rum eller er det frit felts målinger etc. hvor stor er usikkerheden på målingerne, hvor præcis er kalibreringen etc.

Jeg er sikker på at Hr. Frølund Pedersen ved hvad han foretager sig, men ovenstående artikel er altså misvisende og useriøs.

--Palle

  • 0
  • 0

Det gør jeg heller ikke..I denne artikel står der "Jo lavere tal, jo bedre er telefonens antenne" det må da være omvendt ?, ellers er der noget galt med denne artikel " http://ing.dk/artikel/135280-ny-undersoege... " for i den står der
" Hvad Apples telefoner angår, viser testen, at en iPhone 4s ligger på -93 dBm, mens den nye iPhone 5 ligger helt oppe på -88,8 dBm ved GSM900. Igen skal den nye model altså have et væsentligt kraftigere signal fra mobilmasten end den tidligere."

I den ene artikel mener at "jo lavere tal, jo bedre" og den anden, jo højder tal, jo bedre ?

  • 0
  • 0