Her er de nominerede til Automationsprisen 2017
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Her er de nominerede til Automationsprisen 2017

Hvert år uddeler Dansk Robot Netværk Automationprisen.

Prisen går til “en virksomhed, der har skabt eller fastholdt produktion i Danmark gennem udvikling eller automatisering baseret på robotteknologi på en banebrydende måde, der muliggør nye produktionsmetoder eller nye produkter."

I bedømmelsen indgår desuden forbedringer af arbejdsmiljø, kvalitet, leveringsevne, salg samt produktivitet.

Her er de tre nominerede:

Nordtec-Optomatic: Affaldssortering

Når affald drøner forbi på et transportbånd på vej til forbrænding, er det sin sag at få sorteret det mest værdifulde fra. Men det har virksomheden Nordtec-Optomatic udviklet en løsning til, og derfor er de den ene af tre nominerede til Automationsprisen 2017.

Læs også: Welltec vinder Automatiseringsprisen 2016

Systemet er netop blevet indviet hos det fælleskommunale ressourceselskab Nomi4s på deres nye affaldssorteringsanlæg i Holstebro.

Seks robotter er udstyret med NIR sensor’er, og de kan registrere hvilken af 22 forskellige plasttyper, der kommer forbi.

En sugekop snupper plasten og lægger den i den rigtige kasse. Lige nu er det kun plast, anlægget er indstillet til at snuppe, men på længere sigt, kan det også identificere andre materialer, som for eksempel træ.

Robotten kan selv kridte baner op helt præcist. Illustration: Intelligent Marking

Intelligent Marking: Lige linjer på fodboldbanen

To unge mennesker fra Vendsyssel satte i 2015 alle deres sparepenge og et banklån i udviklingen af en robot, der kan kridte sportsbaner op.

Deres firma hedder Intelligent Marking, og deres første produkt er robotten Intelligent One, som der allerede er blevet solgt over 30 styk af.

Firmaet har forhandlere i Danmark, Italien, Schweiz, England og USA, og i 2017 forventes det, at omsætningen runder 40 mio. kroner.

Læs også: HI Messe: Selvkørende robot vinder Automationsprisen 2015

Produktionsfaciliteterne ligger i Hjørring og her arbejder der i dag otte mennesker med udvikling og produktion.

En griber fra On Robot fungerer vha. el og ikke via trykluft som det er normalt for robot-gribere. Illustration: On Robot

On Robot: Nem programmerbar robotgriber

Normalt er gribere til robotter styret af trykluft. De kan være komplicerede at installere og svære at omstille.

Men den fynske virksomhed On Robot har udviklet en griber, som er elektrisk styret, nem at installere og som kan programmeres direkte fra robottens interface via robottens interne ledningsnet. Dermed er der ikke risiko for at griberen vikles ind i ledninger og andet eksternt udstyr - det er med andre ord Plug n’ Play.

Læs også: Prisvinder har ændret opfattelsen af, hvad en robot er, og hvad den kan

Samtidig kan griberen bruges sammen med den nye generation af samarbejdende robotter, såkaldte cobots, som kan arbejde side om side med mennesker uden brug af sikkerhedsafskærmning.

I løbet af maj og juni måned vil der være virksomhedsbesøg hos de nominerede virksomheder, og i starten af oktober måned overrækkes prisen ved åbningen af hi[17] i Herning.