Henrik Bindslev forlader europæisk toppost til fordel for SDU

Henrik Bindslev har siden januar 2013 bestridt en af de største poster inden for international forskning og udvikling som leder af Fusion for Energy, der skal stå for Europas leverancer af dele og komponenter til den internationale fusionsreaktor Iter, der er bygges i Cadarache i det sydlige Frankrig.

Men nu er det snart slut. Den 1. marts 2015 overtager han posten som dekan for Det Tekniske Fakultet ved Syddansk Universitet.

Fusion for Energy er placeret i Barcelona, og Henrik Bindslev, der er ph.d. i plasmafysik, lagde ikke skjul på, at det var efter svære overvejelser, at han påtog sig jobbet, da hans kone og to børn blev boende i Aarhus. I Barcelona fik han ansvar for en organisation, der samlet skulle levere for rundt regnet 50 milliarder kroner til Iter de kommende år.

Læs også: Dansker får ansvar for milliarder af EU's energi-midler

Henrik Bindslev kom fra en stilling som prodekan ved Aarhus Universitet. Før det var han i mange år direktør for Forskningscenter Risø, indtil DTU integrerede Risø fuldstændigt i sin egen organisation.

Læs også: Chokudskiftning i ledelsen af Risø DTU

Skiftet på posten hos Fusion for Energy kommer samtidig med, at den nyudnævnte generaldirektør for Iter, Bernard Bigot, har erklæret, at han ønsker at have mere at skulle have sagt over de syv såkaldte Domestic Agencies, der skal levere til Iter - heraf er Fusion for Energy den ene.

Læs også: Slut med japansk ledelse: Franskmand styrer Iter gennem kritisk tid

Bigot ønsker, at den centrale ledelse skal have større magt på bekostning af den nuværende struktur.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten