Helge Sander bliver minister for videnskab

Opdateret kl. 12.35
Da Anders Fogh Rasmussen præsenterede sin nye regering her i formiddag var en af de store overraskelser, at Hernings borgmester, Helge Sander, bliver superminister for videnskab, teknologi og udvikling.

Den præcise ressortfordeling er ikke offentliggjort, men det må formodes, at universitetsforskningen flyttes fra Undervisningsministeriet til det udvidede forskningsministerium.

Også på andre områder vil der blive store ændringer, således er Boligministeriet er nedlagt som selvstændigt ministerium, men den største del lægges ind under Økonomi- og erhvervsministeriet. Den erhversmæssige del af Energiministeriet flyttes til Økonomi- og erhvervsministeriet, mens bl.a. energisparetiltag forbliver under Miljøministeriet.

Regeringen får et lidt færre antal ministre. De 18 ministre fordeler sig med 12 til Venstre og 6 til Det konservative Folkeparti.
Venstres kampagneleder siden 1980'erne, Claus Hjort Frederiksen, får jobbet som beskæftigelsesminister efter arbejdsminister Ove Hygum (S).

Bertel Haarder (V) hentes hjem fra Europaparlamentet til posten som udlændinge- og europaminister.

Bendt Bendtsen (K) får to nuværende ministerier for økonomi og erhverv. Hans Christian Schmidt (V) bliver som ventet miljøminister uden "energi" i titlen.

Venstres politiske ordfører Ulla Tørnæs bliver ny undervisningsminister efter Margrethe Vestager (R).