Heldig taxatur gav Saeed ønskejobbet

7. september 2007 kl. 00:45
I fem år havde Saeed Enkeshafi kørt taxa, da han ikke kunne få job som chauffør. Men en dag fik han den helt rigtige kunde.
Artiklen er ældre end 30 dage

For to måneder siden svingede Saeed Enkeshafi sin taxa rundt i Københavns gader. Nu sidder han som ingeniør i Banedanmark med en millionkontrakt bag sig og ansvaret for afprøvningen af en georadar, der kan spotte dårligdomme i jorden under togskinnerne.

En helt ny hverdag har åbnet sig for Saeed, og hvordan det har ladet sig gøre, kan bedst forklares med, at tilfældet en gang imellem lægger vejen forbi.

I juni samlede Saeed Enkeshafi to taxakunder op på Amerika Plads 15, Banedanmarks adresse, og ikke længe efter, at hyrevognen var sat i gear, kunne han høre, at der foregik en interessant ordudveksling på bagsædet.

»Jeg havde antennerne ude den dag, og jeg kunne høre på deres samtale, at de manglede ingeniører. Derfor greb jeg chancen, mens den var der, og brød ind i deres samtale,« husker Saeed Enkeshafi, der efter et hav af ansøgninger havde opgivet at arbejde som ingeniør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ene af kunderne på bagsædet viste sig at være områdechef i Banedanmark, og han reagerede positivt på taxachaufførens indblanden.

»Er du ingeniør,« spurgte områdechefen.

Det kunne Saaed Enkeshafi svare ja til. De to udvekslede visitkort, og ti dage efter sad Saeed Enkeshafi til jobsamtale i Banedanmarks hovedsæde.

Drøm var lagt på hylden

Saeed Enkeshafis flygtede fra Iran til Danmark i 1984, og hans vej til de danske togskinner har været mere besværlig, end den korte samtale i taxaen giver indtryk af. Saeed Enkeshafi har siddet fem år bag rattet med to ubrugte uddannelser i bagagerummet - en som landmåler og en som bygningsingeniør fra Ingeniørhøjskolen i København. Efter at have lagt 3-400 ansøgninger i postkassen og kun fået et par kortvarige ansættelser ud af indsatsen, var drømmen om et ingeniørjob lagt på hylden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når man bliver ved med at møde modstand, vil man gerne bare have tryghed. Det fandt jeg i jobbet som taxachauffør, og jeg mødte mange forskellige mennesker hver dag, hvilket jeg godt kan lide. Men når man har en uddannelse, har man selvfølgelig en drøm om at bruge den til noget,« siger han.

Skytsengel på jobbet

Da Saeed Enkeshafi var på vej til samtalen i Banedanmark, var det derfor med blandede følelser i kroppen.

»Hvad angår tidspunkt og kvalifikationer, så passede det helt perfekt. Men det var et stort spring for mig. Jeg havde tidligere haft nogle ubehagelige oplevelser med at blive ansat, og derfor var jeg ikke tryg ved situationen,« forklarer han.

Saeed Enkeshafi havde de helt rigtige kvalifikationer og blev derfor tilbudt jobbet med det samme. Efter et par dages betænkningstid tog han imod det. Projekteringsleder Lars Lund blev tilknyttet som guardian angel for at hjælpe Saeed Enkeshafi i gang. De peger begge på, at det har været afgørende for, at Saeed Enkeshafi har kunnet klare skiftet til Banedanmark.

»Det er ikke noget skånejob, Saaed har fået. Derfor har vi givet ham det lille puf, der skal til for, at en person med hans baggrund kan komme godt i gang,« fortæller Lars Lund.

På nuværende tidspunkt har Saeed bl.a. været ansvarlig for en kontrakt på to mio. kr. og planlagt de næste testkørsler med georadaren. Og ifølge Lars Lund er der masser af muligheder i Banedanmark for folk, der som Saeed Enkeshafi har de rigtige kvalifikationer.

»Jeg har flere venner, der ligesom mig har en ingeniøruddannelse, som de ikke bruger til noget,« supplerer Saeed Enkeshafi.

»De mangler nogle forbilleder og en hjælpende hånd. Så kan de også komme videre,« siger han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger