Heavy-rockere overgiver sig til mp3

Højst fem dage efter en koncertoptræden vil fans kunne downloade den aktuelle koncert. Det lover den amerikanske metal-gruppe Metallica, som tidligere har vist sig som indædte modstandere af kopiering af musik på internettet.

På gruppens nye download site er der allerede 34 koncerter tilgængelige. Til gengæld kan man ikke lige finde en forklaring på, at gruppen nu lægger forrige års angreb mod mp3-filer på hylden.

Dengang var gruppens trommeslager, danske Lars Ulrich, en af de mest fremtrædende musikere, der, udover en vidneerklæring i forbindelse med en retssag mod fildelingstjenesten Napster, også flere gange udspyede fordømmelser mod den ulovlige kopiering og mp3-filernes forfærdeligheder.

På Metallicas nye musiksite, kan livekoncerter downloades som 128 Kb-lydfiler eller i det tabsfri Flac-format. Prisen pr. koncert er henholdsvis omkring 63 kroner og 75 kroner. En pris, som ligger klart lavere end det meste andet netdistribuerede musikmateriale.

Indehavere af gruppens seneste studiealbum St. Anger kan derudover via det nye website downloade gratis ekstramateriale til albummet.