HD-DVD overhaler Blu-ray med ekstra lag

Formatkrigen mellem Blu-ray og HD-DVD tog en ny vending onsdag, da Toshiba, der står bag HD-DVD, fik den formelle accept af DVD Forum til at markedsføre firmaets nye skive, der har informationer lagret i tre lag i stedet for de traditionelle to.

HD-DVD har normalt to lag på hver 15 GB, mens Blu-ray har 25 GB per lag. Et tredje lag for HD-DVD ville derfor betyde, at standarden ville ende på 45 GB, hvilket er mindre end de nuværende Blu-ray-skiver.

Derfor har Toshiba øget kapaciteten fra 15 til 17 GB per lag, således at den samlede kapacitet bliver 51 GB - eller en enkelt GB mere end Blu-ray.

Nye HD-DVD-kunder kan glæde sig over den øgede kapacitet, mens eksisterende kunder risikerer ikke at kunne anvende deres afspiller.

HD-DVD-afspillere inddeles officielt i tre generationer. Ifølge Toshiba er de to første generationer ikke kompatible med de nye skiver, men diskene virker med den seneste generation.

Der findes allerede HD-DVD-skiver med tre lag på markedet, men de har to lag på den ene side og et lag på bagsiden. Laget på bagsiden er et almindeligt dvd-lag, så skiverne også kan afspilles på traditionelle dvd-afspillere.

Emner : Datalagring