Havforsker: Lynetteholms propeffekt kan være 21 gange større end antaget

Plus10. februar kl. 05:034
lynetteholm
Den lange stendæmning skal på sigt udgøre en vigtig del af den kommende bydel Lynetteholm ud for København. Blokeringen af indstrømningen af saltvand til Østersøen når sit fulde omfang, når etape to af perimeteren står færdig. Men allerede nu når perimeteren så langt ud, at det meste af Kongedybet er blokeret. Illustration: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
DHI’s beregninger af Lynetteholms blokeringseffekt er forkerte, lyder det fra havforsker Morten Holtegaard Nielsen. DHI afviser og holder fast i sin vurdering.
Artiklen er ældre end 30 dage

Københavns kommende bydel Lynetteholm kommer til at blokere mellem 8 til 21 gange mere for Øresunds indstrømning af salt end hvad Dansk Hydraulisk Institut har regnet sig frem til i sine hidtidige rapporter, vurderer Morten Holtegaard Nielsen.

Han er oceanograf og selvstændig havforsker i virksomheden Marine Science and Consulting.

Morten Holtegaard Nielsen har gennemgået DHI’s beregninger, der første gang blev bragt for dagen i en baggrundsrapport fra 2020.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
15. februar kl. 09:58

Der er i min optik kun en løsning

Der findes også den løsning at man reducerer projektet til det for stormflodssikringen nødvendige dige og samtidig undgår at skabe alle mulige trængselsproblemer fordi man udbygger København på den utilgængelige side.

3
15. februar kl. 09:37

Der er i min optik kun en løsning. Lynnetteholmen må forblive vest for Kongedybet og dermed halveres i størrelse - men sådan er livet, hvis der skal tages ordentligt ansvar for at begrænse de enorme CO2 udledninger, som klapning og jordflyt medfører.

2
10. februar kl. 18:01

Prøv at kigge på et søkort i stedet for et landkort Holger - Lynetteholm kommer til at spærre hele Kongedybet.

Det ville lidt svare til at sige, at hvis vi byggede et hus midt på ring tre, ville det ikke hæmme den nord-sydgående trafik vest for København særligt meget 😉

1
10. februar kl. 15:03

Set lidt fra oven, så rager Lynetteholmen ikke længere ud i Øresund end Nordhavns-halvøen lige nord for. Den med Orientkajen. Så hvis de to byggerier overhovedet påvirker strømningerne i Øresund måleligt, så var den etablerede bydel langt værre end Lynetteholmen.

Og dengang hørte vi (tror jeg) ingen indvendinger imod byggeriet.

Så min vurdering er, at det er et politisk argument, at Lynetteholmen skader udvekslingen af salt- og brakvand i Øresund. - Opfundet af dem, der ikke ønsker bygning af Lynetteholmen.

PS. Jeg er også modstander af Lynetteholmen, men det er af andre grunde!!!