Havarikommissionen forventer ingen yderligere undersøgelse af togkollision i Kastrup

Illustration: Nishioka / flickr.com

Der er ikke udsigt til, at Havarikommissionen skal lave nærmere undersøgelser af den togkollision, der fandt sted søndag aften ved Kastrup Station.

Sådan lyder det fra John Kroul, der er havariinspektør og seniorundersøger i Havarikommissionen, i kølvandet på søndagens hændelse.

»På baggrund af det vi ved på nuværende tidspunkt forventer vi ikke at undersøge kollisionen nærmere,« siger han til Ingeniøren.

Ingen personskader

Kollisionen fandt sted i forbindelse med en rangering af de to togsæt, der skulle fra klargøringssporene til perronen ved Københavns Lufthavn.

Både Københavns Politi og Havarikommissionen blev underrettet i forbindelse med hændelsen.

Når Havarikommissionen skal afgøre, om en ulykke skal undersøges, tager kommissionen højde for, hvor store materielle skader der er, og om der har været personskader i forbindelse med hændelsen.

Søndag oplyste vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Brix, at der ikke er sket store materielle skader i forbindelse med ulykken.

Da togene stødte sammen, var der ikke passagerer ombord, men der var togpersonale i begge tog. Ifølge TV2 Lorry har der ikke været meldinger om personskader.

Efter søndagens sammenstød meddelte DSB, at det ikke var muligt at komme frem til lufthavnen med interCity-tog.

I dag oplyser Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, at trafikken igen kører som normalt.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Har Havarikommisisonen fået solstik? De har pligt til at undersøge alle togulykker og i det mindste finde ud af, om det var en menneskelig fejl eller en systemfejl, uanset hvor små skader det afstedkom. Det kan så være, det kan vente til efter ferien, hvis det er der hunden ligger begravet. På vegne af samtlige brugere af DSB's transportydelser må jeg insistere.

  • 1
  • 3

De har pligt til at undersøge alle togulykker og i det mindste finde ud af, om det var en menneskelig fejl eller en systemfejl, uanset hvor små skader det afstedkom.

De har ikke pligt til at undersøgt alt hvad der sker. Her var det en uheld under rangering til perron, hvor der er ikke en større fare, så de nøjes med at kigge på om der noget de skal/kan gøre eller ej. Og uheld under rangere sker regelmæssigt uden at offentligheden får noget at vide. Her var der slået alarm til 112..... så er der automatisk offentlighed på...

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten