Hastighedsrekord: Togtur fra London til Paris på to timer

Forretningsfolk i London har nu mulighed for at møde på arbejde klokken 9 om morgenen i Paris og Bruxelles, hvis de tager toget.

Med 109 kilometer ny jernbanestrækning har hurtigtogene nemlig mulighed for at køre med fuld skrue hele vejen ind til London, i stedet for og sætte farten ned på den sidste strækning ind til Londons Waterloo-station efter en hæsblæsende tur fra Paris til enden af Eurotunnelen.

Fra Pancras Station i London kan turen til Paris gøres på cirka to timer. Det blev bevist på åbningsturen, hvor Eurostar-toget kørte strækningen på 2 timer, 3 minutter og 39 sekunder.

I perioder nåede toget topfarten på 320 kilometer i timen, skriver Scientific American.

Til sammenligning tager det to timer for et intercitytog at køre fra Københavns Hovedbanegård til Middelfart, vel at mærke ifølge den ordinære køreplan uden ekstra tid til at køre langsomt på solopvarmede skinner.

OL kobles på højhastighedsstrækning
Eurostar-toget satte hastighedsrekord i torsdags med særligt inviterede ombord, og allerede den 14. november åbner den nye togstrækning i Storbritannien for almindelige passagerer.

I 2012 er det også meningen, at højhastighedsstrækningen skal kobles sammen med Stratford i den østlige del af London, hvor OL kommer til at foregå.

Udviklingen inden for højhastighedsstrækninger kommer på et tidspunkt, hvor Storbritanniens lufthavne ofte er udsat for forsinkelser og kraftigt øget sikkerhed efter flere forsøg på terrorhandlinger.

Ifølge Eurostar er det også en stor fordel for klimaet, hvis folk fravælger flyet til fordel for toget. CO2-udslippet fra flytrafik er nemlig mellem fire og ti gange højere end for togtrafikken.