Hårdt vejr udsætter olieproduktion i Dong-felt

En såkaldt caisson på siden af Siri-platformens olietank slog revner i slutningen af august måned. I løbet af januar forventer Dong, at have en midlertidig løsning klar, så der igen kan udvindes olie på platformen.

Revnerne findes i en stålkasse, en såkaldt caisson, der er monteret på siden af boreplatformens olietank. Den forbinder rør fra satellitfelterne, der omgiver Siriplatformen med tanken og selve hovedplatformen. Dong har derfor været nødt til at stoppe produktionen fra Siri såvel som satellitfelterne Nini, Nini Øst og Cecilie.

Ny midlertidig løsning

Selskabet har tidligere planlagt en løsning, hvor en borerig skulle holde caissonens indgangsrør på plads, så det ikke kunne tynge metalkassen med bevægelser og vægt. Nu er løsningen afløst af, hvad Dong selv mener, er en mere holdbar løsning. Når vejret igen tillader det, vil Dong montere en metalramme, der skal holde caissonen på plads. Selve caissonen, der er monteret omkring tre meter over havbunden, skal understøttes af en betonklods, der sørger for, at metalkassen ikke kan give sig og slå flere revner.

Afhængig af vejret og de nødvendige godkendelser, forventer Dong at produktionen igen er i gang i løbet af januar måned. Imens arbejder selskabet på en mere permanent løsning på problemet, som skal holde hele platformens levetid.

Dong Energy taber en fortjeneste på omkring to millioner kroner om dagen på den sygemeldte boreplatform så længe den er ude af drift. Selskabet oplyser dog, at øget udbytte fra andre af selskabets felter opvejer tabet.

Når platformen igen er klar til brug, vil det være med en udvidelse på tre nye brønde i Nini Øst-feltet, der vil øge områdets kapacitet betydeligt. Allerede med den tidligere drift, stod Siri-feltet for 16 pct. af Dong Energys samlede olie- og gasproduktion (2008).

Dokumentation

Dong Energy: Produktionen fra Siri-feltet forventes genoptaget i januar
Platformens placering på Google Maps

Emner : Olie