Har du et elendigt indeklima?

»Støjniveauet er dårligt. Indeklimatemperaturen er svag under middel. Så forsøg at forebygge støjen fra naboerne gennem et godt samarbejde, mindsk larmen fra trafikken med opførelse af en lydmur og reducer trækgenerne ved at hæve den generelle temperatur«.

Sådan lyder testresultatet fra Mitindeklima.dk over mit kontor, og ja, det kan de sagtens foreslå.

Støjen stammer dels fra naboerne, som er ved at forvandle en hel bygning fra top til tå til moderne New Yorker-lejligheder, dels fra kollegernes højlydte klagesange, begejstrede udbrud og mere eller mindre geniale indfald i løbet af arbejdsdagen. Begge dele lader sig ikke lige skrue som var det volumeknappen på fjernkontrollen.

Og en lydmur bare til mig? Det ville da ikke være allerværst, men nok ikke lige det chefen fluks vil bevilge moneter til.

De svingende temperaturer og trækgenerne, de skyldes det, som jeg mistænker for enten at være et ventilations- eller varmerør. Det slanger sig op ad væggen pakket ind i nogle stykker træ en halv meter væk fra, hvor disse linier skriver. Og ét sted skal det rør jo unægteligt sidde. Men røret kombineret med en dunst, når de tilbageværende slagtere i Københavns Kødby knokler på højtryk, betyder, at vinduerne uundværligt må stå pivåbne sommetider. Og friske vindkast har vel heller aldrig gjort nogen fortræd?

Men sådan er dommen, hvis man laver en komplet eller delvis test af ens indeklima på den nye webbaserede indeklimamåler www.mitindeklima.dk. Bag siden står Bolius, forbrugerrådets blad Tænk og Statens Byggeforskningsinstitut.

»I disse klimatider er det vigtigt, at vi også tænker på indeklimaet. Når man taget testen, finder man ud af, at det er de små ting, der gør en forskel,« siger Tænks chefredaktør, Pernille Tranberg.

For at få det optimale ud af siden, der giver en vurdering og forbedringsmulighed af fugt, luftkvalitet, adfærd, temperatur, støj, dagslys og vedligeholdelse, bør man afsætte 40 minutter og have grundoplysninger om ens bolig samt målebånd lige inde for rækkevidde.

Dokumentation

Mitindeklima.dk

Emner : Indeklima