Han vil løse humlens mysterier: »Målet er at få den hjem til Danmark«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Han vil løse humlens mysterier: »Målet er at få den hjem til Danmark«

PLUS.
Olayide Oladokun med humleplanter i Carlsberg Laboratorium, hvor han jagter en ‘dansk’ humlesort, der kan levere en moderne smag. Illustration: Kristoffer Lassen Jørgensen

I Carlsberg Laboratorium forsøger den unge smagsforsker Olayide Oladokun at forstå humlen.

»Som brygger kan jeg tage humlen, gnide på den, få et godt snus, og hvis jeg ved, hvad jeg leder efter, kan jeg stort set forudsige smagen,« siger Olayide Oladokun. Han er dog i stand til at dykke meget længere ned i planten end den typiske brygger. På Carlsbergs Laboratorium undersøger den unge forsker

Ønsker du at læse hele artiklen?

Det kan du med et PLUS-abonnement. Det giver dig digital adgang til alle PLUS-artikler og Ingeniørens digitale avis.

Som IDA-medlem kan du få adgang til alt PLUS-indhold. Klik her for at læse hvordan.

nemlig de mange forskellige humlesorter og deres bidrag til øl på molekylært niveau. Målet er at finde ud af, hvad der i denne slyngplantes kemiske sammensætning fanger øldrikkerne og hvorfor. Den essentielle, bitre og aromatiske ølingrediens giver ham nok at arbejde med på et boomende marked, hvor spørgsmål stadig runger dybt nede i humlens sammensurium af kemiske forbindelser i olien...