Han vil løse humlens mysterier: »Målet er at få den hjem til Danmark«
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Han vil løse humlens mysterier: »Målet er at få den hjem til Danmark«

PLUS.
Olayide Oladokun med humleplanter i Carlsberg Laboratorium, hvor han jagter en ‘dansk’ humlesort, der kan levere en moderne smag. Illustration: Kristoffer Lassen Jørgensen

I Carlsberg Laboratorium forsøger den unge smagsforsker Olayide Oladokun at forstå humlen.

»Som brygger kan jeg tage humlen, gnide på den, få et godt snus, og hvis jeg ved, hvad jeg leder efter, kan jeg stort set forudsige smagen,« siger Olayide Oladokun. Han er dog i stand til at dykke meget længere ned i planten end den typiske brygger. På Carlsbergs Laboratorium undersøger den unge forsker

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

nemlig de mange forskellige humlesorter og deres bidrag til øl på molekylært niveau. Målet er at finde ud af, hvad der i denne slyngplantes kemiske sammensætning fanger øldrikkerne og hvorfor. Den essentielle, bitre og aromatiske ølingrediens giver ham nok at arbejde med på et boomende marked, hvor spørgsmål stadig runger dybt nede i humlens sammensurium af kemiske forbindelser i olien...