Haldor Topsøes havde brug for 1,2 milliarder kroner til brændselsceller

Et investeringsbehov på 1,2 milliarder kroner og lange udsigter til profit blev dødsstødet til Topsoe Fuel Cell. Det lykkedes nemlig ikke at finde nogen, der havde lyst til at investere den slags penge i Topsøes brændselscelleteknologi, skriver Børsen.

Siden december har Haldor Topsøe forsøgt at få op til 60 investorer til at bruge penge på en redning af Topsoe Fuel Cell. Men ingen var med på ideen, og tirsdag annoncerede ledelsen i Haldor Topsøe lukningen af datterselskabet. 90 ud af 117 ansatte er nu afskediget.

Ifølge Børsen var det oplysninger i et investeringsprospekt, der gjorde det endelige udslag. For selvom Haldor Topsøe allerede havde investeret 1,5 milliarder kroner, ville det kræve yderligere 1,2 milliarder, hvis SOFC-teknologien skulle modnes tilstrækkeligt.

Men selv med 1,2 milliarder kroner i baghånden ville indtægter først udligne udgifter i 2023.

»Så mange penge ønsker vi ikke at investere på egen hånd, og eftersom det har vist sig umuligt at få andre investorer med på vognen, var der ikke anden udvej end at lukke. Analysen gjorde det klart, at det forretningsmæssigt set utvivlsomt er den rigtige beslutning,« siger Haldor Topsøes adm. direktør, Bjerne S. Clausen, til Børsen.

Han understreger, at Topsøe forgæves har forsøgt at sælge Topsoe Fuel Cell både i 2010 og dette forår.

Kilde borsen.dk